Τα Ελληνοτουρκικά στην Γεωπολιτική Σκακιέρα



Η γεωπολιτική αστάθεια, η απουσία διεθνούς συστήματος ασφαλείας, η στρατηγική βάθους της Τουρκίας και οι κρίσιμες αποφάσεις για την Ελλάδα.

⭕️ Μία μεγάλη συζήτηση για όλο το γεωπολιτικό φάσμα των εξελίξεων και τα κρίσιμα διλήμματα για τον Ελληνισμό.
🔴Οι στοχεύσεις βάθους και η ανάπτυξη μιας παν-οθωμανικής στρατηγικής της Τουρκίας από τις θαλάσσιες ζώνες νότια της Κρήτης , στην ανεύρεση ζωτικού χώρου στην Ανατολική Μεσόγειου, την αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και την μεθόδευση «Αιγαιο-ποίησης» στον Έβρο.
🔴Η στάση της Ελλάδας και οι κρίσιμες επιλογές που έχει μπροστά της 🔴Γιατί οι εξελίξεις στην Λιβύη, ο ρόλος της Τουρκίας αλλά και η θέση της Ιταλίας, θα πρέπει να κινητοποιήσουν την Ελληνική παρουσία νότια της Κρήτης.
▶️ Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης με ειδίκευση στη Διεθνή Πολιτική Δημήτρης Ξενάκης
🔴Τι συνδέει την συζήτηση για την Επιτροπή του 21 και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με την στρατηγική που πρέπει να χαράξει η Ελλάδα σήμερα , ο ρόλος του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των μεγάλων παικτών ισχύος στην περιοχή. Στην εκπομπή καταθέτουν τις απόψεις τους: ▶️ Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας ▶️ Ο διδάκτορας γεωπολιτικής και καθηγητής γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης
▶️Ο ομότιμος καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας Γρηγόρης Τσάλτας
Στην εκπομπή παρεμβαίνουν: ▶️ Ο πρώην Υπουργός και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης ▶️Ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ Γιώργος Μαργαρίτης ▶️Ο αντιστράτηγος ε.α. και αναλυτής στρατιωτικών και αμυντικών θεμάτων, επικεφαλής του παρατηρητηρίου «Liberal» Κωνσταντίνος Λουκόπουλος ▶️Ο ομότιμος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μέριλαντ και «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ Θεόδωρος Καρυώτης
▶️Ο συγγραφέας με ειδίκευση στα δημογραφικά και τα οικονομικά μαθηματικά Αναστάσιος Λαυρέντζος






από youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.