Πώς ένας φτωχός βιοπαλαιστής έφτασε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης


Έχοντας εκθρονίσει κατά περιόδους ακόμα και τον Μπιλ Γκέιτς από την κορυφή των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, ο Αμάνσιο Ορτέγκα είναι σήμερα ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, παραμένοντας στην πρώτη πεντάδα εδώ και δυο σχεδόν δεκαετίες!

Το «Forbes» εκτιμά σήμερα τον πλούτο του 81χρονου Ισπανού στα 79,3 δισ. δολάρια, έχοντας διανύσει τεράστιο δρόμο από την εποχή που άνοιγε με την πρώην γυναίκα του μια μπουτίκ στη Λα Κορούνια ονομάζοντάς τη «Zorba», από τον αγαπημένο τους Έλληνα!

Τα χρόνια πέρασαν από το 1975, το «Zorba» έγινε «Zara» και ο Αμάνσιο έβγαζε τώρα περισσότερα από 400 εκατ. δολάρια τον χρόνο, ανοίγοντας τη μία φίρμα ρούχων πίσω από την άλλη και αποκτώντας την ίδια στιγμή ουρανοξύστες παντού στον κόσμο, από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη ως το Λονδίνο, το Σικάγο, το Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη.

Έχοντας βρεθεί για τέσσερις φορές -αν και σύντομες- στη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, δεν είναι και πολλά αυτά που δεν μπορεί πια να κάνει εκείνο το παιδί για τα θελήματα που πάλευε για τον επιούσιο.

Και παρά την απήχηση των εταιριών του στον κόσμο, εκείνος παρέμεινε όσο πιο μυστικοπαθής και μυστηριώδης γινόταν, λες και ήταν ακόμα εκείνο το ντροπαλό παιδί που μοχθούσε καθημερινά για λίγα «ψίχουλα». Ο Ορτέγκα συνεχίζει να μη δίνει συνεντεύξεις και μέχρι σχετικά πρόσφατα δεν κυκλοφορούσαν καν φωτογραφίες του, κάνοντας ακόμα και τους επενδυτές του «να τον μπερδεύουν με τους υπαλλήλους του», όπως είχε αποκαλύψει ο «Economist».

Διαβάστε την συνέχεια στο newsbeast 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.