Έβρος: Η Τουρκία σχεδιάζει την επόμενη φάση


Κείμενο του Κωνσταντίνου Γρίβα (Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης «Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών).


Ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι σε περίπτωση που διαβρωθούν οι άμυνες στον Έβρο και κυρίως τα νησιά και εισέλθει μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών, οι οποίοι πλέον έχουν μεταβληθεί σε μια «διεσπαρμένη» μεγάλη βιολογική βόμβα, τότε η ίδια η κρατική αλλά και η κοινωνική συνοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα θα υποστεί τέτοιο πλήγμα από το οποίο πιθανώς δεν θα μπορέσει να συνέλθει.


Δεδομένου μάλιστα ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε απομόνωση, έτσι ώστε να μην διασπαρεί ο κορονοϊός, ένα κύμα παράνομων μεταναστών που θα εισέρχονται ανεξέλεγκτα, θα προκαλέσει εκρηκτικές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων πολιτών δυσφορούν εντόνως για το ότι η ελληνική πολιτεία δεν σφραγίζει αποφασιστικά τα σύνορα στα νησιά και μεταφέρει παράνομους μετανάστες στην ηπειρωτική χώρα, εκμεταλλευόμενη την αδυναμία αντίδρασης των τοπικών κοινωνιών εξαιτίας των μέτρων. Η Τουρκία λοιπόν του Ερντογάν δεν είναι χαζή, ούτε παρανοϊκή.


Είναι απάνθρωπα ανελέητη, ανήθικη και πρόθυμη να κάνει οποιοδήποτε έγκλημα χρειαστεί για να προωθήσει τις κυνικές, ιμπεριαλιστικές γεωπολιτικές της στοχεύσεις. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι πολεμάμε για τη ζωή μας. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε μάχη επιβίωσης και δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης, ατολμιών και «μετριοπάθειας». Και δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει η νίκη που επετεύχθη στον Έβρο. Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει. Απλά προετοιμάζεται για την επόμενη φάση.
Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου

από youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.