Πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας προκαλεί το δύσκολο όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Τεράστιο πρόβλημα έχει προκύψει με την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού το όνομά της είναι τεράστιο και δεν μπορούν να το πουν οι ξένοι ηγέτες, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σε έναν κόσμο με Ντόναλντ Τραμπ, Εμανουέλ Μακρόν, Μπόρις Τζόνσον κλπ, δεν μπορείς εσύ να λέγεσαι Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και να θέλεις να σε πάρουν στα σοβαρά.
Το Σακελλαροπούλου έχει περισσότερες συλλαβές και από το Αντετοκούνμπο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν μιλάμε για τον καλύτερο παίκτη του μπάσκετ στον κόσμο αλλά για μια θείτσα δημόσια υπάλληλο από την Ξάνθη που μάζευε καπνά.

Φανταστείτε να γίνει καμιά σύρραξη της Ελλάδας με την Τουρκία και να πρέπει να μιλήσει στο τηλέφωνο η Σακελλαροπούλου με τον Τραμπ.
Μέχρι να του πει το όνομά της και να καταλάβει ο Τραμπ ποια είναι, οι Τούρκοι δεν θα μας έχουν πάρει μόνο το Καστελόριζο αλλά όλα τα Δωδεκάνησα.

Ο λόγος που οι Έλληνες επιμένουν για δεκαετίες να βγάζουν πρωθυπουργούς και προέδρους από τρεις οικογένειες είναι πως οι ξένοι έχουν μάθει τα ονόματα Καραμανλής, Παπανδρέου και Μητσοτάκης και δεν χρειάζεται να τους μπερδεύουμε, κάνοντας ξαφνικά Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια Σακελλαροπούλου.

Τουλάχιστον, το Alexis Tsipras ήταν εύκολο να το θυμούνται. Γι’ αυτό οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό το Τσίπρα και όχι την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Επίσης, οι ξένοι ηγέτες δεν ξέρουν τίποτα για την Σακελλαροπούλου.
Καλά, εδώ δεν την ξέρουν οι Έλληνες, γιατί να την ξέρουν οι ξένοι;
Το μόνο που ξέρουμε για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου -εκτός του ότι είναι ένα ακόμα πιόνι του συστήματος- είναι πως αγαπάει τις γάτες.

Όταν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, έλεγαν με περηφάνια στην πιάτσα πως ο Προκόπης είναι μουvάκιας, ενώ για τη Σακελλαροπούλου λένε πως της αρέσουν οι γάτες.
Αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τις γυναίκες της τρίτης ηλικίας: σαν χαζοβιόλες που τα έχουν χαμένα και ταϊζουν γατιά.
Φανταστείτε να πιάσει κουβέντα η Σακελλαροπούλου με τον Τραμπ και να του πει πως αγαπάει τις γάτες.

Ο Τραμπ είναι ένας τύπος που έχει πει πως τις γυναίκες πρέπει να τις πιάνεις από το μoυνί, οπότε θα του πει η άλλη πως χαϊδεύει τις pussy-cats και θα νομίζει ο Τραμπ πως του την πέφτει να την πηδήξει, οπότε θα έχουμε διπλωματικό επεισόδιο γιατί ο Τραμπ τις γυναίκες που είναι πάνω από 40 τις θεωρεί νεκρές.

Αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να βάλουμε κάποια με πιο εύκολο και πιασιάρικο όνομα -την Πάολα, για παράδειγμα- θα πρέπει να βρούμε ένα πιο καλλιτεχνικό όνομα για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, για να μην δυσκολεύονται οι ξένοι ηγέτες.

Εγώ λέω να την φωνάζουμε Κατιούσα.

από pitsirikos





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.