Η κυβέρνηση απαγορεύει στους ανήλικους να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Σάλο έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει στους ανήλικους κάτω των 18 ετών να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με το επιχείρημα πως η στραιτωτική παρέλαση προάγει τη βία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι ανήλικοι δεν πρέπει να βλέπουν τανκς, τεθωρακισμένα, μαχητικά αεροσκάφη και όπλα, γιατί αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ευαίσθητες ψυχούλες τους και να νομίζουν πως τα όπλα, ο πόλεμος και η αιματοχυσία είναι κάτι καλό.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεται στους κάτω των 18 ετών να παρακολουθήσουν μια ταινία μυθοπλασίας, όπως το Joker, αλλά να τους επιτρέπεται να παρακολουθούν οπλισμένους άνδρες και πραγματικά άρματα μάχης, ενώ θα ακούγονται πολεμοχαρή εμβατήρια.

Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, ώστε να αποδείξουν πως είναι ενήλικες.

Όσοι είναι κάτω των 18 ετών απαγορεύεται να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση ακόμα και από την τηλεόραση.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να συγκεντρωθούν όλα τα ανήλικα της χώρας σε στάδια -στην διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης-, ώστε να μην εκτεθεί κανένα παιδί στη βία των όπλων.
Όσο θα κρατούνται στα στάδια οι ανήλικοι, στις οθόνες των σταδίων θα προβάλονται Μίκι Μάους, παραμύθια του Αισώπου και η Πέπα, ενώ θα ακούγονται παιδικά τραγούδια, όπως το «Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ».

Βέβαια, αν δεν πάνε τα παιδιά στην παρέλαση, δεν θα πάνε και οι μεγάλοι, οπότε παίζει η παρέλαση να γίνει χωρίς θεατές.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέλοντας να δείξει την αντίθεσή του στην κυβερνητική απόφαση, δήλωσε πως θα πάει στην στρατιωτική παρέλαση μαζί με τον 15χρονο γιο του και θα είναι και οι δυο ντυμένοι γερμανοτσολιάδες, ενώ θα κουβαλάνε και καμιά δεκαριά μπαζούκας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.