Μειωμένες συντάξεις από τον ΕΦΚΑ-αγροτών με καθυστέρηση δύο ετών


Με ερώτηση τους προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, μαζί με τον Βουλευτή κ.Γιώργο Μουλκιώτη τονίζουν ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για την έκδοση μειωμένων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ-Αγροτών και με μεγάλη καθυστέρηση δύο ετών .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  
«Κύριε Υπουργέ,
Ξεπερνάει τα δύο χρόνια η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων για πολλές ομάδες ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ αγροτών δεν νιώθουν απλώς αγανάκτηση αλλά είναι και εξοργισμένοι, αφού αν και έχουν καταθέσει την αίτηση συνταξιοδότησης τους, ακόμη και δύο χρόνια τώρα και πληρούν καθόλα όλες τις προϋποθέσεις, όχι μόνο δεν προχωρά η αίτηση τους αλλά δεν λαμβάνουν ούτε προσωρινή σύνταξη, με συνέπεια να ανακύπτουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.
Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελίες και διαμαρτυρίες αγροτών, οι συντάξεις που εκδίδονται είναι μικρότερες σε σχέση με όσες συντάξεις έχουν εκδοθεί, πριν την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου.
Επειδή οι λιγοστοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει στις κατά τόπους Δ/νσεις ΕΦΚΑ Αγροτών καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και
επειδή τα προβλήματα επεκτείνονται όχι μόνο σε ότι αφορά την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την πορεία των αιτήσεών τους για σύνταξη γήρατος, αλλά και για άλλες αιτήσεις, που αφορούν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα κηδείας κ.ά.
 Ερωτάσθε κε Υπουργέ:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ-Αγροτών στο Ηράκλειο της Κρήτης αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να απονέμονται και να καταβάλλονται άμεσα οι συντάξεις;
-Ισχύουν οι διαμαρτυρίες των αγροτών ότι οι νέες συντάξεις που εκδίδονται από τον ΕΦΚΑ αγροτών είναι μειωμένες σε σχέση με όσες έχουν εκδοθεί πριν την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου;».
από agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.