Φθινοπωρινό ταξίδι στην Αιδηψό


Η μικρή και πανέμορφη πόλη στη βόρεια Εύβοια, αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα όταν πρόκειται για αποδράσεις αναζωογόνησης και ευεξίας.
Μην ξεχνάτε ότι η ιαματικές ιδιότητες των πηγών της είναι γνωστές, ήδη, από την αρχαιότητα με αναφορές σε αυτές από τον Πλούταρχο, τον Αριστοτέλη και άλλους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι πηγές της Αιδηψού είναι περισσότερες από 80, καθώς και το γεγονός ότι είναι γνωστές εδώ και τουλάχιστον 20.000 χρόνια. Ο μύθος λέει ότι δημιουργήθηκαν μετά από ένα χτύπημα του Ήφαιστου με το σφυρί του στη γη, μετά από προτροπή της θεάς Αθηνάς, η οποία ζήτησε θερμά λουτρά προκειμένου να μένει πάντα υγιής.
Κατά την διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου δεν ήταν λίγοι οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες και στρατηγοί που μετέτρεψαν την Αιδηψό σε αγαπημένο τους θέρετρο, ενώ άνάμεσα στους διάσημους επισκέπτες τους συμπεριλαμβάνονται οι Γουΐνστον Τσώρτσιλ, Γκρέτα Γκαρμπο, Μαρία Κάλλας κ.α.

Στη σύγχρονη εκδοχή της η Αιδηψός είναι μια όμορφη πόλη με νεοκλασικά κτίρια, γραφικά καφενεδάκια και ωραίες παραλίες που κερδίζουν τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή.



από newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.