Επίδειξη δύναμης από τον υπουργό Ενέργειας του Ερντογάν στα ανοιχτά των Κατεχόμενων!


Γράφει ο Κώστας Βενιζέλος

Κίνηση πίεσης προς τη Λευκωσία συνιστά η.. παράσταση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος προχθές το απόγευμα επισκέφθηκε το πλωτό γεωτρύπανο ‘Γιαβούζ’, που ξεκίνησε –σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο- γεωτρήσεις στα ανοιχτά των Κατεχομένων, στον κόλπο της Καρπασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

 Ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος φρόντισε να φωτογραφηθεί τόσο στο ελικόπτερο, με φόντο το "Γιαβούζ", αλλά και στο κατάστρωμα του γεωτρύπανου, θέλησε να στείλει μηνύματα ενόψει της αυριανής άτυπης συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σε ανάρτησή στο προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ ο Ντονμέζ αναφέρει πως επισκέφθηκε το «σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες». Στο μήνυμά του στο τουίτερ που συνοδεύεται και από τέσσερις φωτογραφίες, ο κ. Ντονμέζ αναφέρει ότι μαζί του ήταν ο “πρωθυπουργός”, του κατοχικού καθεστώρος Ερσίν Τατάρ και ο “υπουργός ενέργειας” του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι. «Επιθεωρήσαμε επιτόπου τις εργασίες, λάβαμε πληροφόρηση. Το Γιαβούζ, λαμβάνοντας στήριξη από το έθνος μας, θα συνεχίσει την γεώτρηση», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός. Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, το Γιαβούζ έχει ξεκινήσει γεώτρηση, φθάνοντας μάλιστα πως σε 1710 μέτρα βάθος.
Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται αλλά ούτε και διαψεύδονται από αρμόδιες πηγές. Λόγω του ότι τα νερά εκεί δεν είναι βαθιά ενδέχεται να έχει αρχίσει δουλειά το γεωτρύπανο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν.
Για να φθάσουν στα 1710 μέτρα αυτό σημαίνει πως έχουν αρχίσει γεώτρηση εδώ και δεκαπέντε ημέρες. Εκείνο που φαίνεται ότι γίνεται, είτε άρχισε η γεώτρηση είτε όχι, είναι πως οι διαρροές αυτές εντάσσονται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Άγκυρας, που στόχο έχουν να ενταθεί η περικύκλωση της Κύπρου. Και πρωτίστως να αισθανθεί η Λευκωσία αυτή την περικύκλωση και να δράσει υπό το φόβο αυτών των προκλητικών παράνομων ενεργειών.
Είναι σαφές πως με τις κινήσεις αυτές θέλουν να υπάρξει αντίδραση από τη Λευκωσία, από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και να φορτωθεί την αποτυχία της αυριανής συνάντησης. Είναι προφανές πως όλες οι ενέργειες γίνονται επειδή πρωτίστως η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τετελεσμένα αλλά και γιατί η κατοχική Τουρκία θεωρεί πως με τέτοιες κινήσεις θα σφίξουν περισσότερο τον κλοιό γύρω από την Κυπριακή Δημοκρατία, σε βαθμό που θα εξαναγκασθεί να υποκύψει στις τουρκικές αξιώσεις.
Μέσα σε αυτό το κλίμα θα πραγματοποιηθεί η αυριανή άτυπη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα επιμένει στη συνδιαχείριση του φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.