Μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης ο Μπόρις Τζόνσον: Ο κλόουν της πολιτικής έγινε Πρωθυπουργός


Της ΑΝΝΑΣ ΚΟΥΚΚΙΔΗ-ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ

 Μπορεί να έχει χαρακτηριστεί ως ο κλόουν της πολιτικής και ο χειρότερος υπουργός που πέρασε ποτέ από το Φόρειν Όφις αλλά από χθες ο Μπόρις Τζόνσον κι εθιμοτυπικά βρίσκεται στον αριθμό 10 της Ντάουνιγκ Στρητ, αντικαθιστώντας την Τερέζα Μέι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και δη στην πρωθυπουργία της χώρας. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 
  • Τα προσβλητικά εξώφυλλα του βρετανικού και ευρωπαϊκού τύπου, τα οποία συνόδευσαν την άνοδο του στην εξουσία, δεν φαίνεται να τον πτοούν, αφού ως πρώην δημοσιογράφος και αιώνιο enfant terrible της αγγλικής αριστοκρατίας γνωρίζει πολύ καλά τους αμείλικτους κανόνες της δημοσιότητας. Αυτό που θα πρέπει όμως να τον απασχολεί είναι οι σκόπελοι που θα αντιμετωπίσει από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας του. 

Εσωτερικό μέτωπο Στη διάρκεια της επεισοδιακής καριέρας του, ο κ. Τζόνσον έχει χαρακτηριστεί ως μισογύνης, ομοφοβικός, ρατσιστής και ισλαμοφοβικός (παρά τις Τουρκικές του καταβολές), χάνοντας παλιότερα τη δουλειά του ως δημοσιογράφος χάρης στην κατασκευή ψευδών ειδήσεων, ενώ υπάρχουν υπόνοιες και για την εμπλοκή του σε συνομωσία για ξυλοδαρμό συναδέλφου του.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.