Τώρα που έρχονται εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τους πολίτες να δράσουν


Γράφει ο Πιτσιρίκος

Αφού ξεκαθαρίσω πως θεωρώ ότι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά συγκυβερνούσαν και θα συνεχίσουν να συγκυβερνούν και μετά τις επόμενες εκλογές -αφού, μετά την χρεοκοπία και την παράδοση της χώρας, αποδεικνύεται πως η κάθε νέα κυβέρνηση έρχεται για να περάσει όσα δεν μπορεί πια να περάσει η φθαρμένη προηγούμενη κυβέρνηση που έχει προετοιμάσει, όμως, το έδαφος για να λέει η νέα κυβέρνηση πως αυτά ήταν κανονισμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση-, θέλω να κάνω μια παρατήρηση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να νικήσει στις εκλογές -δεν είμαι καθόλου σίγουρος για αυτό, καθώς επέρχεται νέα χρεοκοπία και το θέμα είναι σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει-, αλλά θα πρέπει τα στελέχη του να αντιληφθούν πως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας που θα κάνουν κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Και, πραγματικά, αυτό ήθελε μεγάλη προσπάθεια.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να το καταφέρνει.

Μπράβο του.

Αυτό που δεν έχει δικαίωμα κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες πως δεν αντελήφθησαν ότι τα Μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα από των άλλων, γιατί αυτοί τα ψήφιζαν και …έκλαιγαν.

Γενικά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε για τίποτα.

Ας ρίξουν μια ματιά στις δηλώσεις τους πριν γίνουν κυβέρνηση και ας ρίξουν και μια ματιά στα έργα τους και στις δηλώσεις τους, αφού έγιναν κυβέρνηση.

Όσο για το επιχείρημα πως οι πολίτες αποφάσισαν να δώσουν ξανά την κυβέρνηση στον Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του 2015, δεν έχει καμία αξία, γιατί, όταν οδηγείς τους πολίτες στην κατάθλιψη και στην τεράστια αποχή, δεν πανηγυρίζεις για την νίκη σου.

Είναι πολύ αστείο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν σήμερα να ξεσηκώσουν τους πολίτες, μπροστά στην διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού απογοήτευσαν αυτούς που τους ψήφισαν -και πολλούς από αυτούς που δεν τους ψήφισαν-, τώρα θέλουν ξεσηκωμό.

Έστειλαν τον κόσμο στα σπίτια του, τον αποκοίμισαν, του είπαν «εμείς τα κάνουμε καλά, άσ’ το πάνω μας», αλλά τώρα θέλουν τους πολίτες δραστήριους.

Έχουν καταλάβει στον ΣΥΡΙΖΑ πως τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία αλλά θα τις χάσουν αυτοί επειδή οι πολίτες που θα ψήφιζαν Αριστερά -αν υπήρχε μια στοιχειώδης συνέπεια λόγων και πράξεων- δεν θα πάνε στις κάλπες.
Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, τα στελέχη του, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα -τον οποίο τον άκουσα με τα αυτιά μου- έλεγαν πως, για να πετύχει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν ανάθεση αλλά να είναι κινηματικοί.

Βέβαια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση και έκανε τα αντίθετα από αυτά που έλεγε, όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα Μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα ακολούθησαν το δημοψήφισμα, βαφτιζόταν «εχθρός του λαού», «πληρωμένος», «γραφικός» και τέτοια.

Αμφιβάλλω αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αίσθηση του πόσο άθλια φέρθηκαν και φέρονται, γιατί μια συγγνώμη δεν έχουν πει.

Μάλλον νομίζουν πως είναι γαμάτοι.

Δεν είναι.

Ή μάλλον είναι τόσο γαμάτοι που θα κάνουν κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη.

Εννοείται πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι πολύ χειρότερη από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε.

(Μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο. Κάντε καλύτερα αυτοκριτική. Είναι πιο αποδοτική.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.