Θαλασσοδανεισμένοι, θαλασσοδαρμένοι και θαλασσοψιττακοί


Γράφει ο Βαγγέλης Σπανός

Πιτσιρίκο, μιας και συνήθως γράφω για τη θάλασσα, ας επισυνάψω τώρα κι ένα δημοσίευμα για τα θαλασσοδάνεια. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς κέρδισε αγωγή που είχε κάνει κατά της Νέας Δημοκρατίας για θαλασσοδάνεια.
Πλέον η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα πρέπει να προχωρήσει σε κατάσχεση λογαριασμών της ΝΔ, αλλιώς θα κατηγορηθεί για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Το δημοσίευμα κάνει επίσης λόγο και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Στουρνάρα, στην οποία ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια του κεντρικού τραπεζίτη.

Ενδιαφέρον θα έχει πόσα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα αναφέρουν την είδηση για τα δανεικά κι αγύριστα της ΝΔ.

Στις αρχές της κρίσης, όταν κυβερνούσε η Πασοκονεοδημοκρατία και τα μνημόνια ήταν ευλογία, τα παπαγαλάκια τους μας έλεγαν ότι, όταν ένας δανειολήπτης δεν πληρώνει το δάνειό του, τότε το ποσό αυτό λείπει από την πραγματική οικονομία και για αυτό δεν πρέπει να γίνεται κούρεμα δανείων.

Οπότε, τα ίδια θα πρέπει να πουν τώρα και για τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ.

Aυτά για τους θαλασσοδανεισμένους από τους οποίους έχουμε μπόλικους στην Ελλάδα.

Έχουμε και θαλασσοδαρμένους κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Και θαλασσοψιττακούς έχουμε, αλλά μόνο μεταφορικά.

Δεν υπάρχουν, δηλαδή, θαλάσσιοι παπαγάλοι, αλλά μόνο παπαγαλάκια όλων των κρατικοδίαιτων «επενδυτών» και πολιτικών οικογενειών-τζακιών που σιτίζονται εδώ και έναν αιώνα από το ελληνικό δημόσιο.
Όλους αυτούς εμείς τους ταΐζουμε.

Τους ίδιους και τα θαλασσοδάνειά τους.

Βαγγέλης Σπανός

Υ.Γ. Στην ΕΡΤ είπαν ότι η τράπεζα Πειραιώς έχει κάνει αγωγή για θαλασσοδάνεια και στο ΠΑΣΟΚ, εκτός από τη ΝΔ.

(Αγαπητέ φίλε, μπορεί να μην οδηγήθηκε κανείς στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν γίνει καθεστώς για 40 χρόνια, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Περίεργο, πάντως, που δεν είπαν πως και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ «μαζί τα φάγαμε». 

Οι Έλληνες δεν κουράστηκαν να ταΐζουν το Μητσοτακέικο δυο αιώνες, οπότε τώρα σκέφτονται να ταΐσουν ξανά και το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη. Για ακόμα καλύτερες μέρες. Πάντως, η απόφαση μάλλον δεν είναι άμεσα εκτελεστή -οι νόμοι δεν ισχύουν για όλους- , οπότε κι αυτά τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, εμείς θα τα πληρώσουμε, όταν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση. 

Αφού σώσαμε τις τράπεζες, να σώσουμε τώρα την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από την χρεοκοπία. Φοβερή χώρα. Φοβεροί πολίτες. Είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο. Να είστε καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.