Συναγωνιστές-Συμπολεμιστές. Γράφει ο Γιώργος Λέτσιος


Γράφει ο Γιώργος Λέτσιος

Συναγωνιστές-Συμπολεμιστές,
  
Όταν κάποιος βρεθεί στο μέτωπο για να πολεμήσει τον εχθρό, δεν διαλέγει ο ίδιος τον συμπολεμιστή του, δέχεται αδιαμαρτύρητα όποιον του βάλουν δίπλα του. Το μόνο που τον νοιάζει είναι αν αυτός πολεμάει ενάντια στον κοινό εχθρό.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Δεν τον νοιάζει τι όπλο θα χρησιμοποιήσει, τι σφαίρες θα ρίξει, με τι τρόπο θα πυροβολήσει, κλπ…τον νοιάζει που το στρέφει εναντίον του κοινού εχθρού.

Δεν τον νοιάζει αν συμφωνούν ιδεολογικά, αν ανήκουν στην ίδια κοινωνική τάξη, τι θρησκεία πιστεύει, τι ομάδα είναι, κλπ…τον νοιάζει ότι έχει κάποιον δίπλα του εκείνη τη στιγμή με κοινή μοίρα.

Δεν τον νοιάζει αν είναι ψεύτης, κλέφτης, απατεώνας, διεφθαρμένος, εγκληματίας, δολοφόνος, καρεκλοκένταυρος, κλπ….στο μέτωπο δεν έχεις την πολυτέλεια να κάνεις τέτοιες σκέψεις όταν γύρω σου σφυρίζουν οι σφαίρες, όταν πέφτουν νεκροί οι συμπολεμιστές σου και παντού γύρω σου βλέπεις αίματα. Σ1

Το μόνο που σε απασχολεί λοιπόν στον πόλεμο είναι να νικήσεις για να γλιτώσεις εσένα και τους δικούς σου από τον εχθρό. Και χρησιμοποιείς κάθε μέσο και κάθε τρόπο (όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα) θεμιτό και αθέμιτο (σύμφωνα με την λογική σου που «χτίστηκε» μέσα στην ειρήνη). 

Εννοείται ότι στον πόλεμο κάνεις εκπτώσεις παντού!! στην ηθική σου, στα πιστεύω σου, στα προτάγματα της ζωής σου…στον πόλεμο ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…και θα σκοτώσεις και θα βασανίσεις και θα δράσεις ύπουλα και θα συμπεριφερθείς σαν “κτήνος". Γιατί απέναντι σου έχεις έναν εχθρό κτήνος, που αντικειμενικός σκοπός του είναι να σου πάρει τα πάντα (στην προκειμένη περίπτωση της νέας κατοχής στα έχει πάρει όλα σχεδόν).  

Αυτά βέβαια ισχύουν όταν είσαι στο μέτωπο, όχι όταν «εκ του ασφαλούς» (όπως λαθεμένα νομίζεις) διαβάζεις την εφημερίδα σου στην αυλή του σπιτιού σου και κάνεις αφ΄ υψηλού κριτική και υποδείξεις (μέχρι ν αρχίσουν οι αεροπορικές επιδρομές και να κρυφτείς στο λαγούμι σου ή απλώς να σκοτωθείς κι εσύ).

Γιατί σ’ έναν πόλεμο ο άμαχος πληθυσμός ή αλλιώς «ουδέτερος» σε καιρό ειρήνης,  είναι συνήθως αυτός που έχει τις μεγαλύτερες απώλειες!! Όπως ακριβώς στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η Συμμορία της Βουλής, το εγχώριο παρακλάδι της συμμορίας της ΕΕ
  
Σ1: Για όσους αυτές οι εικόνες φαίνονται μακρινές “γκουγκλάρετε" τις λέξεις Συρία, Υεμένη, Γάζα, λίγο πιο παλιά Λιβύη, κλπ και ακόμη πιο παλιά Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, κλπ. Όσοι ακόμη θεωρείτε ότι δεν σας αγγίζει ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω λινκ που αναφέρουν τους πολέμους που γίνονται αυτή την στιγμή στον πλανήτη και δείτε την αλήθεια που ξεχνάμε:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.