ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ROSARTE ΣΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


Ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Παλλήνης η συμμετοχή τεσσάρων μαθητών και μαθητριών μας.
Μία από τις τέσσερις καλύτερες Παιδικές Χορωδίες του κόσμου, η ελληνική Rosarte θριάμβευσε στην πρόσφατη 10η Χορωδιακή Ολυμπιάδα, η οποία έλαβε χώρα στην Νότια Αφρική (5 και 6 Ιουλίου 2018).

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Την Τετάρτη γονείς, καθηγητές και θαυμαστές τους υποδέχτηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος σε κλίμα πραγματικού ενθουσιασμού για την σπουδαία επιτυχία τους, η οποία αντανακλά σε όλη την χώρα. Μαζί με τα 47 παιδιά της χορωδίας υποδέχτηκαν την μαέστρο τους και πολυβραβευμένη μουσικό Ρόζη Μαστροσάββα και την εξαίρετη πιανίστρια Τζένη Σουλκούκη, οι οποίες συνόδευαν και καθοδήγησαν τα παιδιά στην κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων.
Η Rosarte διαγωνίστηκε με υψηλότατη ερμηνευτική ακρίβεια, καλλιτεχνικό πάθος και πνεύμα αλληλεγγύης και διακρίθηκε στις κατηγορίες των Champions, ανάμεσα σε αντίστοιχης φήμης και ποιότητας χορωδίες (C2 Children’s Choir/Mixed Boys Choirs με 87,13 βαθμούς και C16 -Musica Sacra με συνοδεία με 89,88 βαθμούς).
Ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Παλλήνης αποτελεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα παιδιά, που αποτελούν τη χορωδία, συμμετέχουν και τέσσερα παιδιά από την Ανθούσα, το Γέρακα και την Παλλήνη. Πρόκειται για τους/τις: Βοσδογάνη Αγγελική,  Κάλλη Αναστασία, Μπάρκα Ορέστη, Λουλούδη Ραφαήλ.
Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του Δήμου Παλλήνης, καθώς και του ιδίου στα παιδιά, στους δασκάλους και στις οικογένειες των παιδιών και σημειώνει ότι«Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία για το σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό και, βέβαια, μία τιμητική στιγμή για το Δήμο μας. Παρά τις δυσκολίες, που προκύπτουν από τις πιεστικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, που όλοι βιώνουμε, η χορωδία Rosarte αποδεικνύει ότι η παραγωγή πολιτισμού, η πνευματική και καλλιτεχνική καλλιέργεια, καθώς και ο στόχος για τη διάδοση τους δεν μπορούν να περιοριστούν.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλους όσους συνετέλεσαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία. Καλή συνέχεια στις προσπάθειες σας και κάθε επιτυχία στους στόχους σας και στη ζωή σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.