Η επιστολή παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον: Πεθαίνει το όνειρο του Brexit -Κινδυνεύουμε να γίνουμε αποικία της ΕΕ


Το όνειρο των Βρετανών, που ψήφισαν υπέρ του Brexit, ότι θα πάρουν ξανά στα χέρια τους τη δημοκρατία τους, πεθαίνει, τονίζει ο Μπόρις Τζόνσον, στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στην Τερέζα Μέι.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

«Το Brexit θα έπρεπε να είναι ευκαιρία και ελπίδα. Μια ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά, να μεγιστοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα της Βρετανίας ως μια ανοιχτή και εξωστρεφή παγκόσμια οικονομία. Αυτό το όνειρο πεθαίνει, στραγγαλισμένο από μία μάταιη αυτοαμφισβήτηση», επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τζόνσον τονίζει ότι η Βρετανία έχει αναβάλει τη λήψη σημαντικών αποφάσεων, με συνέπεια να φαίνεται πως προετοιμάζεται για ένα «ημι-Brexit», με μεγάλα τμήματα της οικονομίας εγκλωβισμένα ακόμη στο σύστημα της ΕΕ, στο οποίο η χώρα δεν έχει κανένα έλεγχο.

Κινδυνεύουμε να γίνουμε αποικία, προειδοποιεί ο Τζόνσον, ενώ απορρίπτοντας τη στρατηγική της Μέι για το Brexit, τονίζει ότι το πιο ενοχλητικό είναι πως αυτό αποτελεί την πρόταση του Λονδίνου, πριν καν η άλλη πλευρά κάνει μια αντιπροσφορά. «Είναι σαν να στέλνουμε στη μάχη την εμπροσθοφυλακή μας, με τις λευκές σημαίες να κυματίζουν από πάνω τους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο Τζόνσον ευχαριστεί τους αστυνομικούς που προστάτευαν τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και το διπλωματικό προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.