Ούτε τσίρκο δεν θα «έλυνε» έτσι το Σκοπιανό!



Είναι φορές που η ουσία πηγαίνει στο περιθώριο. Είναι φορές που η ακολουθούμενη διαδικασία απογυμνώνει σε τέτοιο βαθμό εκείνους που καμώνονται ότι λύνουν έναν «γόρδιο δεσμό», που ακόμη και ο πυρήνας του προβλήματος μοιάζει δευτερεύουσας σημασίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 


Δείτε την ιστορία του Σκοπιανού. Που προσπαθεί να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας.


Βγαίνει ο υπουργός Εξωτερικών τη Δευτέρα και λέει ότι το όνομα του γειτονικού κράτους το έχει επιλέξει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων. Το είπε ο Κοτζιάς: «Αν αύριο ολοκληρωθεί η συζήτηση των δύο πρωθυπουργών, θα έχει ολοκληρωθεί και η επιλογή του ονόματος» και αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ «επέλεξε ποιο από αυτά τα ονόματα θέλει. Ήδη το έχει κάνει. Έχει επιλέξει».

Προσέξτε τώρα κωμωδία. Κάνει δηλώσεις σήμερα ο Ζάεφ και λέει: «Βόρεια, Άνω, Νέα, Του Βαρδάρη, πολλά ονόματα είναι στο τραπέζι, ξέρετε τις προτάσεις του Νίμιτς, αλλά εγώ θα περίμενα μέχρι το τέλος για να το ανακοινώσω».

Ποιος από τους δύο λέει ψέματα; Ποιος μας κοροϊδεύει; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την εξαπάτηση των πολιτών;

Το δούλεμα όμως δεν σταματά εδώ.

Γιατί έχουμε και τον Πάνο τον Καμμένο. Τον ανεξάρτητο, ασυμβίβαστο, εθνικά υπερήφανο πρόεδρο των ΑΝΕΛ που διαφωνεί με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία αλλά δεν φεύγει από την κυβέρνηση, δεν παραιτείται από υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Από τους όρους για τους οποίους ενημερώθηκα εγώ θεωρώ ότι δεν θα γίνει δεκτή από δημοψήφισμα ή από τη Βουλή των Σκοπίων».

Προσέξτε τι λέει ο κ. Καμμένος. Μην στενοχωριέστε, η συμφωνία είναι κακή αλλά δεν θα εγκριθεί από το κοινοβούλιο των Σκοπίων ούτε από τους Σκοπιανούς στο δημοψήφισμα.

Και συνεχίζει το ρεσιτάλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Δεν θα ψηφίσουμε καμία συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Είμαι σε άμεση συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκα χθες και εχθές το βράδυ μιλήσαμε με τον Τσίπρα. Είμαστε σε μια φάση πλέον που στη σημερινή ημέρα θα έχει το απόγευμα επικοινωνία με τον Ζάεφ προκειμένου να δοθεί μια απάντηση. Η πρόταση αυτή προκειμένου να έρθει προς κύρωση στη Βουλή όπου εκεί θα και η θέση μας θα είναι αρνητική, είναι η πρώτη φορά που θα θέσω θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όποιος σκέφεται να αλλάξει θέση, να φύγει τώρα από το κίνημα»!

Εκείνος δεν φεύγει από την κυβέρνηση, οι υπουργοί των ΑΝΕΛ δεν αποσύρονται, απλώς διαφωνούν με τους χειρισμούς του Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος και οι συνεργάτες του μένουν στην κυβέρνηση κι ας διαφωνούν!

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι θέατρο σκιών, θέατρο του παραλόγου ή κάτι άλλο. Είμαι όμως σχεδόν βέβαιος ότι αν ήταν ηθοποιός, ο υπουργός Άμυνας θα ήταν υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ!

Δεν είναι τρέλα όλο αυτό το σκηνικό; Φαίνεται λογικό να θέλουν να κλείσουν το Σκοπιανό όπως-όπως και σε αυτή τους την προσπάθεια, με όλα αυτά τα απίθανα που κάνουν, να έχουν και βοήθεια από γελοίους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είναι πρόθυμοι να κάνουν το δεκανίκι του Τσίπρα για το... καλό μας; 

ΜΕΣΩ kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.