“Πολύ μικρός για να ξέρει τι έγινε το 1977” στην εξωτερική πολιτική, δήλωσε ο υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της ΝΔ




Ο αρμόδιος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ερωτηθείς για το τι έγινε στον ΟΗΕ το 1977 αναφορικά με την αναγνώρισης της “μακεδονικής γλώσσας” από το διεθνή οργανισμό, επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Σημειώνοντας πως ήταν τότε πάρα πολύ μικρός για να ξέρει τι συνέβη, επιχείρησε να απαντήσει σε δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για στοιχεία που αποδεικνύουν πως προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί τον όρο “Μακεδονία – Σκόπια” χωρίς erga omnes:
Δεν ξέρω τι συνέβη το 1977, γιατί όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλά χρόνια πίσω. Ήμουν πολύ μικρός για να ξέρω τι συνέβη

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος που το 1977 ήταν ακόμα στην τρυφερή ηλικία των 16, σήμερα διατελεί χρέη τομεάρχη στη ΝΔ με αρμοδιότητα την εξωτερική πολιτική. Από το 1997 μέχρι και το 2001 ήταν μέλος της Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για τα επόμενα δύο χρόνια, διετέλεσε υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα.
Στη συνέχεια υπήρξε επικεφαλής γραφείου υπουργού Εξωτερικών, εκπρόσωπος υπουργείου Εξωτερικών και ευρωβουλευτής. Μία πολυετή καριέρα με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, που μάλλον λόγω φόρτου εργασίας, ποτέ δεν του άφησε χρόνο να διαβάσει για το τι έγινε στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, 20 χρόνια πριν.
Ακολουθώντας όμως το παράδειγμα του προέδρου του κόμματος του Γιώργου Κουμουτσάκου, θα μπορούσε κάποιος εύλογα να αναρωτηθεί ούτως ή άλλως, “Και τι μπορεί να νοιάζει έναν 17χρονο, για το τι γινόταν στην εξωτερική πολιτική το 1977;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.