Έγγραφο «φωτιά»: 18 ανατριχιαστικοί τρόποι με τους οποίους κατασκοπεύει το Facebook χωρίς να το ξέρετε


Οι ανατριχιαστικοί τρόποι με τους οποίους κατασκοπεύει το Facebook τους χρήστες του έχουν αναλυθεί λεπτομερώς σε  έγγραφο-φωτιά που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των κινήσεων του ποντικιού, την καταγραφή των επιπέδων της μπαταρίας και των συσκευών παρακολούθησης κοντά σε έναν χρήστη που βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο.
Η 454 σελίδων έκθεση δημιουργήθηκε για να απαντήσει σε ερωτήσεις που έγιναν στον Μαρκ Ζούκερμπέργκ, όταν εμφανίστηκε στο Κογκρέσο τον Απρίλιο.
Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που κατασκοπεύει το Facebook:
Πληροφορίες της ηλεκτρονικής συσκευής την οποία χρησιμοποιείς για να συνδεθείς στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρακολουθεί συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο με εσάς. Καταγράφει τον κατασκευαστή υλικού του smartphone σας, της συνδεδεμένης τηλεόρασης, tablet, υπολογιστή ή άλλων συσκευών συνδεδεμένων στο διαδίκτυο, το λειτουργικό σύστημα, τις εκδόσεις λογισμικού και το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
Εάν χρησιμοποιείτε smartphone, θα διατηρεί αρχείο του φορέα κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ (ISPs) θα αποθηκεύονται για χρήστες που χρησιμοποιούν σύνδεση Wi-Fi ή Ethernet για πρόσβαση στο Facebook.
Κινήσεις του ποντικιού του υπολογιστή σας στην οθόνη όταν αλληλεπιδράτε με το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.Η εταιρεία λέει ότι κάνει αυτό για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των bots.
Ονόματα εφαρμογών και αρχείων που χρησιμοποιείτε για να αλληλεπιδράσετε με το Facebook βοηθά την εταιρεία να μάθει τους τύπους συσκευών που προτιμάτε. Αυτά τα δεδομένα συγχρονίζονται με το προφίλ σας και επηρεάζουν τους τύπους διαφημίσεων που βλέπετε όταν ξεκινάτε το Facebook.
- Λειτουργίες συσκευής: Το Facebook θέλει να μάθει πώς το χρησιμοποιείτε. Έτσι, καταγράφει αν κρατάτε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης στο Facebook στο προσκήνιο της οθόνης του υπολογιστή σας - ή αν έχετε την τάση να το αφήσετε στο παρασκήνιο, κρυμμένο πίσω από άλλα παράθυρα. Παρακολουθεί επίσης τις «λειτουργίες και τις συμπεριφορές που εκτελούνται στη συσκευή» ενώ εμφανίζεστε ως ενεργοί χρήστες.
- Συνδέσεις συσκευής:  Παρακολουθεί μια σειρά διαφορετικών συνδέσεων από το smartphone, το tablet, το laptop ή την έξυπνη τηλεόραση. Παρακολουθεί την ισχύ σήματος της σύνδεσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας (αν χρησιμοποιείτε), σήματα Bluetooth και πληροφορίες σχετικά με τα κοντινά hotspot Wi-Fi .
Αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστωθεί αν συνήθως χρησιμοποιείτε το Facebook σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή όταν μετακινείστε.
- Συσκευές που βρίσκονται κοντά: Το Facebook παραδέχεται ότι συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με άλλες συσκευές που βρίσκονται κοντά ή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi όταν συνδέεστε ή ανοίγετε την εφαρμογή. Παρακολουθεί αυτά τα δεδομένα για να βοηθήσει τους χρήστες να εκτελούν εργασίες που απαιτούν πολλαπλές συσκευές, όπως τη ροή βίντεο από το τηλέφωνό τους στην τηλεόρασή τους.
- Επίπεδο μπαταρίας: Η εταιρεία λέει ότι παρακολουθεί τις αλλαγές υλικού σε όλες τις συσκευές που εκτελούν την υπηρεσία της. Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της επίδρασης που έχει η εφαρμογή Facebook στην διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής, ωστόσο προηγούμενες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Princeton ισχυρίστηκαν ότι μόνο τα δεδομένα για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση ατόμων σε ολόκληρο τον ιστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.