Μάιος | Πού θα πάτε, τι θα κάνετε δωρεάν!


Δωρεάν δράσεις, παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαύσετε τον Μάιο.


Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 


«Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» Δραματοποιημένη αφήγηση με ζωντανή μουσική από τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, την Παρασκευή 11 Μαΐου (ώρα 19:00), τη δραματοποιημένη αφήγηση «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι», στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου). Περισσότερα ΕΔΩ.


Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.] ανακοινώνει τη διοργάνωση του 8ουΦεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, και ώρα 8:30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού, επί της Λεωφόρου Περικλέους 55, 15561 στο Χολαργό.
Η Eίσοδος για το Kοινό θα είναι ελεύθερη. Περισσότερα ΕΔΩ.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Πολιτισμού (21 Μαΐου),το Σαββατοκύριακο 19 & 20 Μαΐου 2018, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο αφιέρωμα στην Συνεργασία και τον Πολιτισμό στο Café Teatral “Πολυμήχανο” (Φλέμινγκ 58– Αργυρούπολη). Περισσότερα ΕΔΩ.



Εκφράζομαι/επικοινωνώ με τη γλώσσα της μη-βίας: μια πρώτη επαφή

Εκφράζομαι με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα, με τρόπο ώστε οι άλλοι να με ακούσουν και να με καταλάβουν.

Ακούω τους άλλους να μιλούν μέσα από την καρδιά τους.

Μιλώ στον εαυτό μου με τρυφερότητα και κατανόηση.

Συνδέομαι με τις πραγματικές μου ανάγκες και αξίες.

Λύνω τις διαφορές μου με τη γλώσσα της ειρήνης, μέσα από την οπτική της γλώσσας της “μη Βίαιης Επικοινωνίας”(CNVC). Περισσότερα ΕΔΩ.


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει την Πέμπτη 17 Μαΐου (ώρα 19:00) θεματική βραδιά που επικεντρώνεται σε ζητήματα έμφυλων ρόλων στον χώρο της τεχνολογίας, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. Περισσότερα ΕΔΩ.

Η Έκθεση Συνεργώ που πραγματοποιείται στο Πεδίον του Άρεως στις 18,19 και 20 Μαΐου είναι μια μεγάλη γιορτή προϊόντων! Περισσότερα ΕΔΩ.

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» (18/5), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρες 19:30 και 21:00) τη θεατρική παράσταση «Κρυφτό», για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών, στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο. Περισσότερα ΕΔΩ.


Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια με ελεύθερη είσοδο
Περισσότεροι από 7 χιλιάδες θεατές όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Πρόγραμμα «Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο» (2018-2020),  στη διάρκεια τριών μηνών (Μάρτιος –Απρίλιος – Μάϊος)  το οποίο ολοκληρώνεται με παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια ανοιχτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Από τη Δευτέρα 7 Μαΐου έως τη Πέμπτη 31 Μαΐου, το κοινό μπορεί να  δει τις παραστάσεις των  τριών έργων μέσω των οποίων υλοποιήθηκε το πρόγραμμα -    Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, το  Ενυδρείο του Κώστα Μουρσελά, σε σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη. και την Πείνα, ένα σύγχρονο  έργο του συγγραφέα Χαράλαμπου Γιάννου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη – αλλα και θεατρικά αναλόγια τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Περισσότερα ΕΔΩ.
Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο "Κ. Γαβράς" στο Περιστέρι

Από τις αρχές Μαΐου και για ένα μήνα, το πρώην κινηματοθέατρο Έφη (Βασιλικών 8, Περιστέρι) παρουσιάζει κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις θεάτρου σκιών για μικρούς και μεγάλους. Στα highlights, η προβολή της ταινίας «Το Χαστούκι» του Κλοντ Πινοτό, η παράσταση μαριονέτας «Μικρός Πρίγκιπας», τα «Παραμύθια των Αδερφών Γκριμ», ο «Πινόκιο», η προβολή της ταινίας «Φθηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη, του «Τσεκουριού» και του «Κεφαλαίου» του Κώστα Γαβρά και η παιδική παράσταση «Ο καραγκιόζης και η Ειρήνη εναντίον του πολέμου» με τον Κώστα Βουτσά. Περισσότερα ΕΔΩ

Κινηματογραφική Λέσχη Φιλοπρόοδου Ομίλου Υμηττού

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ "50 χρόνια από τον Μάη του '68"

Κυριακή 13 Μαϊου 6:30 μμ 
Είσοδος ελεύθερη
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο "50 χρόνια από τον Μάη του '68". Την Κυριακή αυτή, 13 Μαΐου, στο πλαίσιο της ενότητας "Τον καιρό του Μάη", θα προβάλει η ταινία "Το βάθος του ουρανού είναι κόκκινο" (1977) του Κρις Μαρκέρ. 
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης Κώστα Σαμάντη.


Ανδρέα Λεντάκη - Αμισσού - Σμύρνης, Υμηττός, 17237



Παραστάσεις με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για Παιδιά κάθε Κυριακή

Απαραίτητη η τηλεφωνική Κράτηση Θέσεων στο 2310 500034
Αυτή την Κυριακή 13/5 στις 12:00, στο #FixInArt η ομάδα Tik-Nik Puppet Theater επιστρέφει στα γνωστά μας λημέρια με μια ολόφρεσκη σπαρταριστή παράσταση με τον διάσημο Σωτήρη
“Ο Σωτήρης και η παρέα του” - ένα μουσικό Σόου με κούκλες Μάππετ με παρουσιαστή τον πασίγνωστο Σωτήρη ( από Ελλάδα έχεις Ταλέντο ). Αστείες ιστορίες και παραμύθια, μαγικά τρικ, το ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ, κλασική και παραδοσιακή μουσική, εκπαιδευμένα ζωάκια και δραστήριες γιαγιάδες προσφέρουν ένα μαγικό και διασκεδαστικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους!

Εξοδος με Ελεύθερη συνεισφορά στο καπέλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.