13 Μαΐου η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται τόπος προορισμού


Η 13η Μαΐου είναι ΗΜΕΡΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. 

Το 1908, την 13η Μαΐου, μετονομάστηκε η περιοχή μας σε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. 

Φέτος διοργανώνουμε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα διήμερο εκδηλώσεων με ιστορικό, φιλοσοφικό και πολιτιστικό περιεχόμενο. 

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Σας καλούμε να γνωρίσετε την Ακαδημία Πλάτωνος ως τόπο ιστορικής μνήμης , παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς. 

Έναν τόπο όπου:
α) τον 6 ο αι. π.Χ ιδρύθηκε το πρώτο αρχαίο γυμνάσιο

β) στο άλσος του Ακάδημου όπου καλλιεργήθηκε η γνώση και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία

γ) ιδρύθηκε το 387 π.Χ η πρώτη Ακαδημία του κόσμου, η Πλατωνική Ακαδημία. Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι η «μήτρα» της φιλοσοφίας και του δυτικού πολιτισμού.

Η κεντρική εκδήλωση είναι την 13η Μαΐου, στην Πλατεία Πλάτωνος (Μοναστηρίου & Τηλεφάνους) με ομιλίες των: κ. Κωνσταντίνου Νιάρχου, καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η αλληγορία του σπηλαίου» από την «Πολιτεία» του Πλάτωνος , κ. Φίλιππου Νικολόπουλου, καθηγητή Κοινωνιολογίας με θέμα: «Η Ιστορία της Ακαδημίας Πλάτωνος», κ. Χαράλαμπου Σπυρίδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: «Η αρχαιοελληνική λύρα με δοξάρι και χωρίς».

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική από τον συνθέτη, επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών και ερμηνευτή αρχαίας λύρας Δρα Νίκου Ξανθούλη με θέμα «Η λύρα του Ορφέα σήμερα».

Στο διήμερο 12 και 13 Μαΐου θα υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις όπως: επίσκεψη στο ψηφιακό μουσείο, περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, ομιλία σχετικά με την τοπογραφία των πλατωνικών διαλόγων, μουσική από το Ωδείο Φώτη Μαρκόπουλου , το μουσικό σχήμα του Τιμολέοντα Γκέτσου κ.α..

Είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακαδημίας Πλάτωνος “ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ” και συμμετέχει η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων και άλλες ομάδες και σύλλογοι της περιοχής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.