Ο … «Ξεβλαχών»!


Γράφει ο Homo neoapoikus
Περίλυπος ενημερώθηκα «αρμοδίως» απ’ τον κατεξοχήν ειδικό επί τοιούτων θεμάτων ότι παρέμεινα ένα υπανάπτυκτο… «βλαχαδερό», αφού δεν συμπεριέλαβα στα προσφιλή μου αναγνώσματα, τα Κωστοπουλέικα έντυπα της δεκαετίας του ’90! Και ο «Μέγας Πέτρος» έχει χίλια δίκια ως προς τη «συμβολή» του στη «νεοελληνική κουλτούρα», αλλά στη συνέντευξή του ήταν «άδικος»!

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος 

Όχι, Πέτρο δεν «ξεβλάχεψες» μόνος σου τους Νεοέλληνες∙ είσαι πολύ εγωιστής, γιατί οικειοποιείσαι και τη «δουλειά» τόσων άξιων «συναδέλφων» σου, επίσης «ξεβλαχιστών»! γιατί παρακάμπτεις την προσφορά του Θέμου, του Λάκη Γαβαλά, του Τρύφωνα Σαμαρά, της Κορομηλά, της Πάνια και τόσων άλλων άξιων «πνευματικών ανθρώπων» που πραγματικά συνέχισαν το έργο της γενιάς του ’30 και μας έκαναν να «ξεχάσουμε» το δίδυμο Μ. Χατζηδάκη και Μ. Θεοδωράκη!
Απορώ πως δεν έχετε βραβευτεί άπαντες με κανένα «Μεγαλόσταυρο του Ιππότη» και η Ακαδημία Αθηνών έχει ήδη αργήσει για την αναγόρευσή σας στα ύπατα αξιώματα της Πνευματικής ελίτ! Αλλά και η επιστήμη της Γλωσσολογίας σου χρωστά, Πέτρο, πάρα πολλά, ειδικά ο κλάδος της εξελικτικής Γλωσσολογίας. Συνέβαλες με το «ΚΛΙΚ» και το «ΝΙΤΡΟ» να αναβαθμίσεις τη γλώσσα που μιλιέται από την εποχή του Ομήρου και να επιβεβαιώσεις μερικώς τη Δαρβινική θεωρία περί της … καταγωγής του Ανθρώπου!
Μπορούσε βέβαια να επικαλεστεί ο «Μέγας Πέτρος» -ως γνήσιο τέκνο της Πασοκικής μαγκιάς, κολλητός του θείου βρέφους γαρ- και τη γκλαμουριά που εισήγαγε ως βασικό «εφόδιο» του homo Pasokus, ενός καινοφανούς «είδους» που ευδοκίμησε είναι η αλήθεια επί μακρόν πριν το … Καστελλόριζο!
Αν και ο ίδιος «ατύχησα» και δεν μπόρεσα να υπερβώ το σκόπελο της νεοελληνικής «Βλαχιάς», αναγνωρίζω Πέτρο, τη συμβολή σου στη διαμόρφωση της νεοελληνικής κιτσαρίας και να είσαι ήσυχος εφόσον βρήκες «άξιους» συνεχιστές σε όλους τους χώρους που «δραστηριοποιήθηκες» (δημοσιογραφία, διασκέδαση κλπ).
Άξιος ο «μισθός» σου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.