Καταλονία: Σχηματίστηκε η νέα βουλή Ανεξαρτησίας, βαριά ήττα Ραχόι και παγκοσμιοποίησης!


Με πανηγυρισμούς εκατομμυρίων Καταλανών που βγήκαν στους δρόμους με σημαίες και κορναρίσματα χαράς, σχηματίστηκε η νέα βουλή της Καταλονίας. Είχε προηγηθεί το πραξικόπημα που έκανε ο αυταρχικός Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι που οδήγησε σε σύλληψη και φυλάκιση του ηγέτη του Αριστερού Ριζοσπαστικού κόμματος αυτονομίας ERC και αυτοεξορία τον ηγέτη των Αυτονομιστων Ποτζεμόν.
Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος

Το πραξικόπημα του Ραχόι κατέρρευσε!
Ομως οι εκλογές που προκηρύχτηκαν απο τη Μαδρίτη με τη βεβαιότητα οτι θα εγκαταστήσουν κυβέρνηση -υποτακτικών στον Ραχόι και τα Γερμανικά αφεντικά του, που έχουν βουλιάξει ολη την Ισπανία σε απίστευτη λιτότητα και φοροκαρπαζιά, έπεσαν στο κενό, καθώς οι νέες εκλογές οδήγησαν σε νέα ισχυρή βουλή και επιτρέπει ξανά τον σχηματισμό κυβέρνησης  αυτονομιστών! Το πραξικόπημα του Ραχόι, που θύμισε τον βομβαρδισμό της Γκουέρνικα,  απο τις Γερμανικές φασιστικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους Φασίστες του ισπανού Φράνκο,  οδήγησε σε ήττα τον επίδοξο σύμμαχο του Σόιμπλε.
8 επανεκλεγμένοι βουλευτές σε φυλακή και εξορία
Παρότι ο Ραχόι έχει ηδη βάλει φυλακή 3 απο τους νεοεκλεγμένους βουλευτές, και αλλοι 5 ειναι στο εξωτερικο, οι πολίτες της Καταλωνίας δεν πτοήθηκαν! Στις εκλογές που επαναπροκηρύχτηκαν τα Αυτονομιστικά κόμματα κέρδισαν, με το Republican Left of Catalonia (ERC), το κομμα που ιστορικά βρίσκονταν πίσω από τον πόλεμο ενάντια στον φασιστικό στρατό του αιμοσταγούς δικτάτορα Φράνκο με 32 εδρες , το Junts per Catalunya (JuntsXCat) του διωγμένου, ανετραπέντος προέδρου της Καταλονίας Carles Puigdemont  με 34 έδρες και το Popular Unity Candidacy (CUP), ένα αριστερό κόμμα με καθαρή θεση ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, 4 έδρες.
Σχηματίστηκε το νέο κοινοβούλιο νίκης του Καταλανικού λαού
Τα κόμματα υπέρ της αυτονομίας ανέλαβαν την Τετάρτη τον έλεγχο του κοινοβουλίου της Καταλανίας. Αυτο αποτελεί το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της περιφερειακής κυβέρνησης μετά από σχεδόν τρεις μήνες άμεσης κυριαρχίας από τη Μαδρίτη. Οι εορταστικές εκδηλώσεις εκατομμυρίων πολιτών, πολλών με σημαίες της Καταλονίας, ξέσπασαν καθώς ο Roger Torrent, της Ρεπουμπλικανής Αριστεράς (Republican Left of Catalonia (ERC)) ψηφίστηκε επικεφαλής της Βουλής. Ο 38χρονος δήμαρχος θα διαδραματίσει πλέον καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για τη μοίρα του Carles Puigdemont, του εκριζωμένου καταλανικού ηγέτη. Ο ρόλος του κ. Torrent έρχεται με κάποιο βαθμό κινδύνου: ο προκάτοχός του, η Carme Forcadell, αντιμετωπίζει κατηγορίες για  εξέγερση για τη διευκόλυνση της προσπάθειας ανεξαρτησίας απο τις πραξικοπηματικές δυναμεις του Ισπανου Ραχόι.
Ηθική και εκλογική ήττα Ραχόι
Ο Ισπανός Ραχόι, του οποίου το κομμα στις επαναληπτικές εκλογές που διεξήχθησαν μετα τη βίαιη απο αυτον διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλωνίας, καταποντίστηκε στις εκλογέςπαίρνοντας μόλις 4%  χάνοντας τις μισές ψηφους και έδρες που είχε, βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, σχεδόν γελοιοποίηση, καθώς οι δημοσκοπήσεις ακόμη και στο σύνολο της Ισπανίας , δινουν στο κομμα του το χαμηλότερο ποσοστό όλων των εποχών, μόλις 23%. Η νέα πανίσχυρη, επομένως Καταλανική κυβέρνηση βρίσκει την κυβέρνηση Ραχόι, που στο παρόν έχει εμπλακει σε σκανδαλα διαφθοράς, χωρις επιρροή και αποδοχή απο τον λαό όχι μονο της Καταλονίας, αλλα ακόμη και στην υπόλοιπη Ισπανία!  Η νίκη του κου Torrent εκθειάστηκε απο τον αυτοεξόριστο πρόεδρο της Καταλονίας Ποτζεμοντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.