Την Τετάρτη και πάλι πλειστηριασμοί -264 μικρά και μεγάλα ακίνητα στο σφυρί

Σχόλιο: Είναι η κατοχή που σου σε τελειώνει η....ε!!!
του Γιώργου Παππού. Πάνω από 250 φορές θα χτυπήσουν τα «σφυριά» αυτήν την εβδομάδα, υπό το βλέμμα των ξένων τεχνοκρατών, που έχουν στείλει προ πολλού το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων και αναβολών.

Μετά από  τις αλλεπάλληλες αναβολές υπό το φόβο επεισοδίων κι αφού πέρασε η διάταξη, που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όσους παρεμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, η Τετάρτη χαρακτηρίζεται ως η ημέρα της αλήθειας, καθώς έχουν προγραμματιστεί 239 πλειστηριασμοί σε Ειρηνοδικεία και άλλοι 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όλοι για χρέη σε τράπεζες και ιδιώτες.
Μικρά και μεγάλα διαμερίσματα, επαγγελματικά ακίνητα, ακόμα και… πλοία- ο εξ αναβολής ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του «Αίολος Κεντέρης Ι» της ΝΕΛ- έχουν προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου, όπου οι πλειστηριασμοί θα πληθαίνουν εβδομάδα με την εβδομάδα. Είναι ενδεικτικό ότι πριν καλά- καλά ξεκινήσει η χρονιά, έχουν «φορτωθεί» στην ειδική πλατφόρμα 4.070 πλειστηριασμοί, μόνο για χρέη σε ιδιώτες και τράπεζες.
Πλειστηριασμοί και από την ΑΑΔΕ
Το... σφυρί παίρνει, όμως και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ξεκινώντας από τα μέσα του μήνα πλειστηριασμούς. Πρώτο στη λίστα είναι ένα συγκρότηση πολυτελών κατοικιών στην Τήνο και παίρνουν σειρά αγροτεμάχια, αποθήκες και επαγγελματικά ψυγεία στην Αυλίδα, δικαίωμα ανέγερσης κατοικίας στη Νέα Ερυθραία και μάλιστα με τιμή εκκίνησης 243.000 ευρώ, καθώς και διαμερίσματα πρώτου και τρίτου ορόφου στην ίδια περιοχή.
Ο πυρετός των πλειστηριασμών ανεβαίνει και λόγω του ότι μεταξύ των 60 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, συμπεριλαμβάνεται η επέκταση των ηλεκτρονικών «σφυριών» και για χρέη προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία. Οι δανειστές ζητάνε, πάντως, πιο επιθετικές κινήσεις και από τις τράπεζες και από το Δημόσιο εναντίον των αποκαλούμενων «στρατηγικών κακοπληρωτών», την ώρα που τα χρέη των φορολογούμενων ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ.
Με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, ο βαρύς από φορολογικές υποχρεώσεις Νοέμβριος άφησε πίσω του 1,2 δισ. ευρώ νέες οφειλές. Η απάντηση της Αρχής ήταν 21.000 νέες κατασχέσεις, με αποτέλεσμα πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενοι να έχουν βρίσκονται, πλέον, στη «μαύρη» λίστα. Στον προθάλαμο κατασχέσεων και πλειστηριασμών βρίσκονται άλλες 750 χιλιάδες φορολογούμενοι, εναντίον των οποίων μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.