Βόλος: Οπαδοί του Σώρρα ζουν τον εφιάλτη των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών


Όλα τα εξώδικα που έχουν σταλεί με βάση τις κατευθύνσεις του «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα, έχουν απορριφτεί

Σε όσους δεν συνεργάστηκαν και δεν ρύθμισαν τις οφειλές τους

Υπό την απειλή κατασχέσεων και πλειστηριασμών βρίσκονται Βολιώτες οφειλέτες, που πίστεψαν στον καταζητούμενο πλέον «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα και προχώρησαν σε εξώδικα σε τράπεζες, ζητώντας να διαγραφούν οι οφειλές τους από τα 600 δισ. αμερικανικά δολάρια, που ο «τρισεκατομμυριούχος» ισχυρίστηκε ότι διέθεσε υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook Τελευταία Έξοδος


Ρεπορτάζ: Κατερινα Μαρούγκα

Τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 400 Βολιώτες είχαν απευθυνθεί στις τράπεζες και είχαν κοινοποιήσει εξώδικες δηλώσεις. Όσοι από αυτούς έμειναν αμετακίνητοι στη θέση τους και δεν προχώρησαν σε διακανονισμό των οφειλών τους έχουν ζημιωθεί με υπέρογκα ποσά, με προσαυξήσεις και τόκους, και εναντίον τους κινούνται αναγκαστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους, κανένα από τα εξώδικα -όπως βέβαια ήταν φυσικό και αναμενόμενο- δεν έγινε δεκτό. Τα πιστωτικά ιδρύματα προχώρησαν σε αλλεπάλληλες ειδοποιήσεις για τα χρέη, και όπου δεν υπήρξε συνεννόηση και συνεργασία με τους οφειλέτες, ανάλογα με το διάστημα των χρεών και το ύψος τους κινήθηκε ή πρόκειται να κινηθεί η προβλεπόμενη αναγκαστική διαδικασία, όπως βεβαίως συμβαίνει και με όλους τους οφειλέτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ακίνητα οπαδών του Σώρρα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ήδη βγει στο σφυρί, αλλά οι πλειστηριασμοί δεν είχαν αποτέλεσμα, λόγω της ματαίωσης των διαδικασιών με τις διαμαρτυρίες των μελών του Κινήματος Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και Πλειστηριασμούς.

Να επισημανθεί πάντως ότι αφότου έγινε γνωστό ότι ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη τον περασμένο Μάρτιο για υπόθεση υπεξαίρεσης, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, και άρχισε η αναζήτησή του από τις Αρχές, το κύμα κατάθεσης των εξώδικων δηλώσεων στις τράπεζες περιορίστηκε αισθητά, όμως δεν εξαλείφτηκε κιόλας.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός εξωδίκων είχαν κατατεθεί και στις εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας, με τις εν λόγω Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την είσπραξη των οφειλών. Οι προϊστάμενοι των εφοριών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αρνηθεί σε όλες τις υποθέσεις να ικανοποιήσουν το περιεχόμενο των εντολών. Η Διεύθυνση Εισπράξεων είχε αποστείλει οδηγίες σε όλες τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για τον χειρισμό των υποθέσεων.

Τα εξώδικα

Οι οφειλέτες δίνουν εντολή στις τράπεζες και τις εφορίες να εξοφλήσουν τα χρέη τους από δύο πηγές χρημάτων: Τα 600 δισ. δολάρια που έχουν κατατεθεί υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης Δημοκρατίας και ελληνικά καταπιστεύματα που προβλέπει η Συμφωνία του Μπρέτον Γουντς, τα οποία ανέρχονται στα 115 τρις.

Οι πλειστηριασμοί του 2018

Στο μεταξύ, το επόμενο έτος αναμένεται να υπάρξει τσουνάμι πλειστηριασμών, κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και δεν μπορούν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή τον Νόμο Κατσέλη αντίστοιχα. Από σήμερα και για το διάστημα μέχρι τον Ιούλιο του 2018 έχουν ανακοινωθεί 67 πλειστηριασμοί στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Σε αυτούς θα προστεθούν και άλλοι πλειστηριασμοί, παλιοί που ματαιώθηκαν λόγω των διαμαρτυριών του Κινήματος Πολιτών Κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών και δεν έχουν μέχρι σήμερα προσδιοριστεί. Να επισημανθεί ότι ο προσδιορισμός γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Σε ορισμένες εκποιήσεις μπορεί να παίρνει χρονικά και το διάστημα των πέντε μηνών.

Να επισημανθεί ότι το 2017 είχε ματαιωθεί η εκτέλεση 87 πλειστηριασμών από τράπεζες και 23 πλειστηριασμών με επισπεύδοντα το ελληνικό δημόσιο.

 Επίσης, στους πλειστηριασμούς του 2018 θα προστεθούν και νέες εκποιήσεις ακινήτων που οι τράπεζες εδώ και καιρό δεν εκτελούσαν εν αναμονή και της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Να τονιστεί ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στη Μαγνησία δεν έχουν ξεκινήσει, καθώς ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας απέχει, ζητώντας να αναλάβει το κράτος τη διαχείριση της πλατφόρμας, την προστασία των συμβολαιογράφων και της κύριας κατοικίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

 

ΠΗΓΗ: taxydromos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.