Οι sparkasse στην Πελοπόννησο

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος

Δεν είμαι και δεν διεκδικώ την ιδιότητα του προφήτη, αλλά μπροστά στα μάτια μου, έχω την εικόνα του πάμφτωχου και ελεεινού  Έλληνα , να διεκδικεί δάνειο από Γερμανική τράπεζα προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για αγορά Γερμανικών αποκλειστικά προϊόντων από Γερμανικές επιχειρήσεις  ή να πληρώνει ενοίκιο για να συνεχίσει να κατοικεί στο σπίτι του ή να εργάζεται στην επιχείρησή του.


Αναφέρομαι βέβαια στην πολιτική συμφωνία που υπογράφηκε στις αρχές  Μαΐου, για επέκταση του δικτύου συνεταιριστικών  τραπεζών "Sparkasse" στην Πελοπόννησο , παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, του υφυπουργού οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης της Γερμανίας Γιοακίμ Φούχτελ και του εκπροσώπου και στελέχους των Γερμανικών τραπεζώνCalw Helmut Riegger.

"Έξις δευτέρα φύσις" Η συνήθεια είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου έλεγε ο Αριστοτέλης.

 Το ψέμα είναι η δεύτερη φύση των πολιτικών, μπορεί και η πρώτη συνεπικουρούμενη  βεβαίως από το DNA.

Όταν λοιπόν  συνειδητοποιήσει  και ο πλέον αδαής και ο πλέον " σίγουρος" πως δεν υφίσταται ιδιοκτησία στις αποικίες, τότε θα τείνει χέρι βοήθειας το  Γερμανικό τραπεζικό σύστημα.

Και αν εδώ μιλούσαμε για ντόπιους τοκογλύφους, θα βιώσουμε στο πετσί μας και τον τοκογλύφο κατακτητή.

Βλέπετε  όλοι αυτοί  καταστρώνουν  τα  όποια σχέδιά τους βασιζόμενοι  σε μία πολύ βασική αρχή: Την κοντή μας μνήμη.

Όταν οι όποιες επιχειρήσεις επιβιώσουν χρειασθούν μία περαιτέρω στήριξη ο Γερμανός θα είναι πάντα εδώ- μήπως έλλειψε και ποτέ (Μητσοτάκης, Σημίτης)- για να " βοηθήσει" με το αζημίωτο φυσικά.

Όσο εμείς θα ασχολούμαστε με τις κλειστές ή χαμένες λίστες, την από καιρό ξεπουλημένη δικαιοσύνη, τον κουλουρά, τον λαϊκατζή, έναν ηλίθιο  με το παρατσούκλι Άδωνης και ότι πληροφορία παίρνουμε έρχεται από τα εξαγορασμένα Μ.Μ.Ε και τους επίσης εξαγορασμένους πολιτικούς, ο υφυπουργός οικονομικής  συνεργασίας και ανάπτυξης  της  Γερμανίας  Γιοακίμ  Φούχτελ , θα δρα στο παρασκήνιο ετοιμάζοντας την "τελική λύση".

Από το 2012 , με τις ευλογίες του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε κυκλοφορεί και βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη η ιδέα της συνεργασίας των συνεταιριστικών τραπεζών.

Βέβαια χωρίς την στήριξη των πάντα "πρόθυμων" και έτοιμων από καιρό  ντόπιων δωσίλογων , δεν θα μπορούσε να  υπογραφεί και επιτευχθεί οτιδήποτε βλαπτικό για την χώρα μας.

Τελικά όσο και αν έχει μειωθεί η πρωτογενής παραγωγή στην χώρα μας, υπάρχει κάποιος τομέας που βρίσκεται σε διαρκή άνθηση: Η παραγωγή  προδοτών , ανθρώπων χωρίς φιλότιμο χωρίς ενδοιασμό μπροστά σε οτιδήποτε, προκειμένου να αποκτήσουν όσο περισσότερο χρήμα  και όσο καλύτερη διαβίωση και διασκέδαση μπορούν να αποκομίσουν στην διάρκεια του σύντομου βίου τους .

Δεν μένει πολύς χρόνος. Σε λίγο θα αφαιρέσουν και το τελευταίο σωληνάκι που μας κρατά στην ζωή.

ΩΡΙΜΑΣΤΕ- ΘΥΜΩΣΤΕ -ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ

* Ο Κωνσταντίνος Σταθόπουλος είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.