Πόσο πιο κατοχή; Πόσο πιο ξεφτίλα; Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς


Έχουμε επανειλημμένως τονίσει, ότι η χώρα μας από το 2010 που παρέδωσε την εθνική της κυριαρχία, βρίσκεται υπό κατοχή. Χωρίς τανκς και όπλα. Με συμβάσεις και γραβάτες. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό ειρηνική κατοχή. Όρος που υπάρχει στο Διεθνές Δίκαιο. Pacifica occupata. Έχει θύματα και νεκρούς και αυτή η κατοχή, όπως και η παλιά, η στρατιωτική. Τότε εκτελούσαν τους Έλληνες με μια ριπή. Τώρα με εμφράγματα, εγκεφαλικά και καρκίνους. Η μείωση του πληθυσμού στη σημερινή κατοχή είναι πολύ μεγαλύτερη από την παλιά. Οι νεκροί της σημερινής κατοχής είναι πολύ περισσότεροι από την παλιά.


Το 2010 παραιτηθήκαμε από την ασυλία λόγω Εθνικής Κυριαρχίας. Όπως είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ένωσης συνταγματολόγων Γιώργος Κασιμάτης, αυτό δεν το υπογράφεις ούτε με πιστόλι στον κρόταφο.

Το 2012, κάπου ανάμεσα στις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, εγκαταστάθηκαν στα υπουργεία ξένοι επίτροποι. Προϊόν μνημονιακής δέσμευσης κι αυτό. Οι επίτροποι δεν είναι εκεί απλά για να παρακολουθούν. Είναι εκεί για να εγκρίνουν. Αν δεν εγκρίνει ο επίτροπος, δε φεύγει ούτε ευρώ από το υπουργείο. Ας κλείνει το νοσοκομείο, ας κλείνει το σχολείο. Αν δεν πει το ναι ο γκαουλάιτερ, ας χτυπιούνται όσο θέλουν οι υπουργοί. Θυμάστε τι είχε πει ο Βαρουφάκης; Ότι δεν μπορούσε να κάνει ότι επιθυμεί στο υπουργείο του…

Το 2015, παραμονή Δεκαπενταύγουστου, ψήφισαν όλοι μαζί οι φιλοευρωπαίοι εραστές των μνημονίων και της κατοχής (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, κρίμα που έλειπε ο Λεβέντης), το νόμο 4336, ο οποίος λέει πως δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να κάνει ρούπι, χωρίς να εγκρίνουν οι δανειστές «θεσμοί». Για οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά τα μνημόνια, θα πρέπει πρώτα να συζητήσει η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» και αφού πάρει την έγκρισή τους, τότε μόνον μπορεί να φέρει στη Βουλή για ψήφιση ένα νόμο.

Δηλαδή, όλοι αυτοί οι κύριοι και όλα αυτά τα κόμματα, ξεκάθαρα δίνουν λόγο στους ξένους για το τι θα γίνει στην Ελλάδα. Υπάρχει μια σύνθετη λέξη γι΄ αυτόν που δίνει λόγο στους ξένους, αλλά δε μου έρχεται τώρα. Αν τη θυμηθεί κάποιος, ας μου την πει παρακαλώ.

Όλα αυτά τα γράφω, με αφορμή τρεις ειδήσεις που αφορούν το ίδιο πρόσωπο.

Είδηση πρώτη: ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ο ένας από τους «θεσμούς» που μας εξοντώνουν καθημερινά και μας κλέβουν την Πατρίδα μας) ζήτησε σαν προαπαιτούμενο για να δώσει τον Ιούλιο τα λεφτά να πληρώσουμε τις τράπεζες, να πάψει η δίωξη στον πρωτόδικα καταδικασμένο Γεωργίου! Αυτόν που η Ζωή Γεωργαντά και άλλα μέλη του τότε Δ.Σ, απέδειξαν ότι σαν τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, παραποίησε τα στοιχεία του 2009, για να βγει το έλλειμμα στο 15,4 % και να στεριώσουν τα μνημόνια στη χώρα. Γι΄ αυτό και καταδικάστηκε. Επίσης, ο ΕΜΣ ζήτησε να αποζημιωθεί οικονομικά ο Γεωργίου, για τη δικαστική ταλαιπωρία που υπέστη!!!

Είδηση δεύτερη: Στις 26 Μαΐου 2017,  το Συμβούλιο Εφετών δέχεται την εισήγηση του Εισαγγελέα Εφετών και κρίνει ότι ο Γεωργίου δεν πρέπει να παραπεμφθεί  σε δίκη για τη διόγκωση του ελλείμματος 2009 (μετά βρέθηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και άσκησε αναίρεση σε αυτή την απόφαση).

Είδηση Τρίτη: Στις 20 Ιουλίου 2017, ένα νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών, περιέχει στο άρθρο 45, μια διάταξη απίστευτη. Η διάταξη αυτή ορίζει αποζημίωση στον Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδά του, στις δίκες που κατηγορείται για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης (δηλ. παραποίηση στοιχείων) και παράβασης καθήκοντος.

Πόσο πιο κατοχή; Πόσο πιο ξεφτίλα;

*Ο Μιχάλης Αριδάς είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.ΠΑ.Μ.

ΠΗΓΗ: epamhellas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.