Μυλοκοπή: Νερά κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει (EIKONEΣ-VIDEOS)


Η Μυλοκοπή βρίσκεται στον δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων και απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο...

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προφανώς προϊόν κάποιου αρχαίου σεισμού.



Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες  από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής.



Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.



Η Μυλοκοπή είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της αυτόνομης κατάδυσης, του ψαροτούφεκου, αλλά και του Snokerling λόγω της υπέροχης διαμόρφωσης του βυθού.



Στην παραλία υπάρχουν μεγάλα πεύκα τα οποία προσφέρουν πλούσια σκιά.



Μπορείτε να βρεθείτε στη συγκεκριμένη παραλία, αρκεί να τηρείτε αυστηρά τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, αν και δεν οι θαμώνες της παραλίας, οι οποίοι προστατεύουν σαν κόρη οφθαλμού τον παράδεισο τους δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για... ατασθαλίες.



Άγριο φασκόμηλο και κάπαρη δεσπόζει στους γύρω βράχους και την περίοδο της άνοιξης η ευωδιά των ανθών τους αναδύεται στην ατμοσφαίρα.



Πως θα πάτε:

Αρχικά θα περάσετε από το Λουτράκι όπου θα προμηθευτείτε νερό και τρόφιμα διότι στον παράδεισο δεν υπάρχουν μαγαζιά ως γνωστό!



Στην συνέχεια θα συνεχίσετε την διαδρομή προς Περαχώρα στην διασταύρωση που θα συναντήσετε θα στρίψετε αριστερά προς Ηραίο και λίμνη Βουλιαγμένης, στην διασταύρωση 2χλμ περίπου πριν την λίμνη θα στρίψετε δεξιά προς Σκαλωσιά,θα συνεχίσετε τον δρόμο για 6 χλμ περίπου μέχρι να βρείτε στα αριστερά σας ένα χωματόδρομο που χάνεται στο δάσος, θα τον αναγνωρίσετε από μια δεξαμενή νερού πυροπροστασίας.



Εάν διαθέτετε Τζιπ 4χ4 θα φτάσετε στην παραλία, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητο στο δάσος και να συνεχίσετε περπατώντας διότι ο δρόμος είναι εξαιρετικά κακοτράχαλος.



Δείτε και 2 υπέροχα videos:



ΠΗΓΗ: loutrakiblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.