Άλλη μία περιγραφή του καθημερινού ξεκλήρισματος την Ελληνικής κοινωνίας (ΗΧΗΤΙΚΟ).

Β.Κρητικός: Εκατοντάδες οι κατασχέσεις μισθών και οι πλειστηριασμοί.
Σαρώνουν οι καταγγελίες δανειοληπτών για την παρακράτηση της δόσης του δανείου από το μισθό ή τη σύνταξη τους ακόμα και κάτω από τα 500 ευρώ, αν και δεν υπάρχει εγκύκλιος που να καταργεί το όριο των 1.250 ευρώ. 
Πανικός κι από την επίκληση ότι, ο μισθός ή η σύνταξη, είναι ακατάσχετα μέχρι την επόμενη ημέρα της καταθέσεως, εφόσον δεν έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία περί του ακατάσχετου.
‘’Παράνομες και καταχρηστικές οι κινήσεις αυτές’’ λέει στο Ράδιο 9,84 ο Βαγγέλης Κρητικός καθώς εκτός των πιέσεων των δανειστών να κατέβει το όριο προς τα κάτω οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν έχουν αλλάξει και καλεί τους δανειολήπτες να απευθύνονται στην Ομοσπονδία για βοήθεια χωρίς κόστος.
Σαρώνουν και οι πλειστηριασμοί. Ενδεικτικό ότι σε μία ημέρα και σε τέσσερα μόνο Ειρηνοδικεία των Αθηνών ο αριθμός τους ανερχόταν σε 800ους , συμπεριλαμβανομένων κι αυτών της πρώτης κατοικίας. 
‘’Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι σε μία τετραετία η ιδιωτική περιουσία θα έχει αλλάξει χέρια’’ επαναλαμβάνει.
‘’Πολιτική ντροπή της Σύγχρονης Ιστορίας της Αριστεράς’’ αποκάλεσε τις θέσεις του πρωθυπουργού αναφορικά με την έξοδο της χώρας στις αγορές που θυμίζει περισσότερο τη Θάτσερ όπως λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.