Στο πρόβλημα των σκουπιδιών δόθηκε προσωρινή λύση, με τα πολιτικά σκουπίδια τι θα γίνει; Γράφει ο Στρατηγός Ε.Α. Δημήτρης Κυπριώτης

 

Η ταλαιπωρία των πολιτών δεν λέει ακόμα να τελειώσει με το θέμα των σκουπιδιών, αν και δόθηκε μια προσωρινή λύση, μέχρι να παρουσιαστεί και πάλι το πρόβλημα, αφού το θέμα της διαχείρισης γενικά των απορριμμάτων κρατεί πολλά χρόνια. Τα σκουπίδια εξακολουθούν και σήμερα ακόμη να βρίσκονται σε πολλούς δρόμους ακόμη… στα ύψη, μέσα σε συνθήκες καύσωνα.


Όμως το θέμα των απορριμμάτων, μια που ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα, είναι κάτι που η  ελληνική κοινωνία και οι εργάτες στην καθαριότητα, το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Και πώς να μην το βρίσκουν,  όταν πάνω σε αυτό κτίζονται θητείες δημάρχων, βουλευτικές θέσεις, ομηρίες, ρουσφέτια, κομματικό κράτος, ξέχωρα από τις μπίζνες των μεγαλοσυμφερόντων.

Πόσα χρόνια όμως κρατάει αυτή η κολόνια;  Αν κάτσουμε  και σκεφτούμε, θα θυμηθούμε ότι το ίδιο πρόβλημα με τα σκουπίδια σε λόφους στους δρόμους ή με τη χωματερή των Λιοσίων κλειστή, ή με τις παράνομες χωματερές σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της χώρας και οι δεκάδες ποινές που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για μη συμμόρφωση με διεθνείς κανονισμούς υγείας, βρίσκονται στο μυαλό μας από τότε που αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τα κοινά!!

Ποιος όμως συντηρεί αυτό το πρόβλημα; Μήπως είναι τόσο πολύ δύσκολη η διαχείρισή του; Μήπως φταίνε αυτοί οι «κακομαθημένοι» εργάτες καθαριότητας που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Μπα τίποτα από όλα αυτά. Γιατί δεν μπορεί όλες οι χώρες της Ευρώπης, για να μην πάμε πιο μακριά, να έχουν βάλει το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών στα σχολειά τους, να έχει γίνει κτήμα και συνείδηση των πολιτών τους, να υπάρχουν χώρες που παρακαλάνε να έχουν σκουπίδια για να παράγουν από αυτά πάσης φύσεως ενέργεια και εμείς εδώ στην Ελλάδα να ψάχνουμε ακόμα να βρούμε το τι φταίει;

Όχι, όλοι οι πολίτες το γνωρίζουν  πολύ καλά. Η διαχείριση των σκουπιδιών είναι και σπουδαία αλλά ταυτόχρονα και πολύ απλή υπόθεση, αρκεί να υπάρχει μια προϋπόθεση. Πριν από τη διαχείρισή τους, να φροντίσουν όλοι οι πολίτες να καθαρίσουν τα πραγματικά σκουπίδια, τα πολιτικά, γιατί αυτά είναι που δημιουργούνε και συνεχώς αναπαράγουν το πρόβλημα!

Αυτά τα πολιτικά σκουπίδια προέρχονται από το παρελθόν και υπάρχουν συσσωρευμένα, γιατί έτσι έχει βρεθεί ένας ακόμη τρόπος, για να δημιουργούνται δεξαμενές ομήρων και ευάλωτων εργαζομένων, όπως είναι αυτός ο στρατός των συμβασιούχων.

Έτσι λοιπόν αυτά τα σκουπίδια του παρελθόντος ήρθαν και έπνιξαν με τον όγκο τους και αφομοίωσαν και το παρόν. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρήκε και το «σπορ αυτό καλό» και  αφού το μέτρησε και εκτίμησε τους οπαδούς του, σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα. Πως δηλαδή οι Δεξιοί και οι Πασόκοι ήταν πιο έξυπνοι από αυτούς; Τι στο καλό, τόσα χρόνια στο κουρμπέτι της « αριστεράς» τι έκαναν; Μόνο τάβλι μάθαιναν;

Είπαν λοιπόν να παίξουν και στο τερέν αυτό. Και για αυτό ήταν εκείνη η δήθεν κυβέρνηση, που υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, έταξε μόνιμους διορισμούς και στους εργάτες τους συμβασιούχους της καθαριότητας, Τι είχαν να χάσουν; Από το τάξιμο βλέπεις που είναι τζάμπα κανείς δεν έχασε.

Ξέχασε όμως αυτή  η κυβέρνηση κάτι που μάλλον είναι σοβαρό, αν και δεν φαίνεται να  το είχαν εκτιμήσει ανάλογα. Ξέχασαν ότι είναι υπάλληλοι των Βρυξελών και ότι τίποτα δεν μπορούν να κάνουν χωρίς  να ρωτήσουν τους προϊστάμενους τους. Γιατί είπαμε, ως χώρα μειωμένης κυριαρχίας και κυρίως δημοσιονομικής, ακόμη και χαρτιά τουαλέτας να θέλει η «κυβέρνηση» να αγοράσει για τα υπουργεία της, πρέπει να πάρει άδεια. Άντε τώρα να προσλάβει εργαζόμενους  συμβασιούχους ως μόνιμους!!

Έτσι τελικά φτάνουμε στο βασικό ερώτημα που είναι και το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, που δεν είναι το ποιος θα μαζέψει τα σκουπίδια, αλλά το ποιος τελικά θα μαζέψει τα πολιτικά σκουπίδια, αυτά που έχουν δηλητηριάσει ολόκληρη τη χώρα! πολύ μεγάλο. Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος, εκτός από τον ίδιο  τον ελληνικό λαό, που πρέπει επιτέλους να αναλάβει δράση, γιατί έχει αργήσει υπερβολικά!

*Ο Δ. Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α., μέλος της ΠΓ και Οργανωτικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.


ΠΗΓΗ: epamhellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.