Οι εκβιασμοί ακολουθούν τις επικύψεις


Και οι εκβιασμοί συνεχίζονται σε βάρος των δοσατζήδων που αφού έδωσαν τα πάντα στις συμμορίες των δανειστών, τώρα αυτοί απλά ζητούν και τα σώβρακα...

Έτσι η Deutsche Welle σε σχετικό της δημοσίευμα αναφέρει πως παραμένει σε εκρεμμότητα η καταβολή της δόσης, όσο παραμένει "ανοικτή" η πιθανή  παραπομπή στη δικαιοσύνη τριών τεχνοκρατών του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Ισπανού, ενός Ιταλού και ενός Σλοβάκου, με βούλευμα ενώπιον του Αρείου Πάγου (σσ: το οποίο στο μεταξύ αναιρέθηκε από αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου).

Την ίδια στιγμή, κοινοτικές πηγές επιβεβαίωναν ότι το ΔΝΤ έχει καταγράψει την έλλειψη ενός βασικού για τη συμμετοχή του προαπαιτουμένου, το οποίο ζητούσε επίμονα και αφορά στη νομική γνωμοδότηση πως δεν θα καταπέσουν σαν αντισυνταγματικές η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις ή η μείωση της έκπτωσης φόρου κατά 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. 

Παρά την έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup στις 15 Ιουνίου, η νομική εγγύηση που ζητούσε το Ταμείο δεν έχει παρασχεθεί, επειδή η κυβέρνηση δεν δίνει στοιχεία στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το τελικό ύψος των συντάξεων. Στο παρασκήνιο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, λέγεται πως η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει την απαίτηση του ΔΝΤ, με το σκεπτικό ότι αφού δεν θα δώσει χρήματα πριν το 2018, δεν χρειάζεται να έχει από τώρα στα χέρια του και μια «εγγυητική επιστολή» για τη νομιμότητα των μέτρων που προνομοθετήθηκαν, ώστε η Αθήνα να μπορέσει «να το παίζει δίπορτο» αναλόγως των εξελίξεων. 

Στη βάση αυτή, η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που συνεδρίασε στις 15 Ιουνίου (λίγες ώρες πριν συνεδριάσει το Eurogroup) απέφυγε να πάρει οριστική και ξεκάθαρη θέση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, η μειοψηφία του ΝΣΚ τάχθηκε υπέρ της άποψης πως η προνομοθέτηση των μέτρων είναι αντισυνταγματική!

ΠΗΓΗ: ellinikoforoum


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.