Δύο νεκροί στην Κω από σεισμό 6 Ρίχτερ σε Δωδεκάνησα και Τουρκία (ΕΙΚΟΝΕΣ) (VIDEO)

Δύο νεκροί από κατάρρευση οροφής σε bar της Κω και πολλοί τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε τα Δωδεκάνησα λίγο μετά τη 1.31 τα ξημερώματα της Παρασκευής, όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης.




Δύο νεκροί από κατάρρευση οροφής σε bar της Κω, ένας σοβαρά τραυματίας (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ακρωτηριασμό στα κάτω άκρα) και πάνω από 100 ελαφρύτερα τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε τα Δωδεκάνησα δευτερόλεπτα μετά τη 1.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής. 



Την πληροφορία για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε από την πλευρά του και ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης.


Μεγάλες είναι και οι υλικές καταστροφές ενώ δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα από τα υπόλοιπα σημεία τα οποία έπληξε ο εγκέλαδος.

Πιο συγκεκριμένα, δύο ισχυροί σεισμοί 6 και 5,1 βαθμών και αρκετοί μικρότεροι σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και κοντά στις τουρκικές ακτές του Αιγαίου, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Ο πρώτος σεισμός, των 6 βαθμών, έλαβε χώρα στη 1:31 με το υποθαλάσσιο επίκεντρο να εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα νότια του τουρκικού λιμανιού της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ) και σε μικρή απόσταση από την ανατολική ακτή της Κω.

Η δεύτερη δόνηση, των 5,1 βαθμών, ακολούθησε επτά λεπτά αργότερα και το επίκεντρο εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Λέσβου και σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των Λειψών.

Στην περιοχή έχουν έως τώρα καταγραφεί ακόμα τρεις σεισμοί 4 έως 4,6 βαθμών και διάφορες άλλες ασθενέστερες δονήσεις.

Από τη σφοδρότητα του σεισμού προκλήθηκε μάλιστα ακανόνιστου μεγέθους τσουνάμι το οποίο έπληξε τις ακτές των πληγέντων περιοχών.

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές του σεισμού:







Μεγάλες όμως είναι οι καταστροφές και στη γειτονική Αλικαρνασσό (Bodrum).

Πυρκαγιά ξέσπασε αμέσως μετά τον σεισμό, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο Youtube και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τα λεπτά που ακολούθησαν το χτύπημα του εγκέλαδου.



Καταστροφές στην Κω






Η πυρκαγιά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου στην Αλικαρνασσό





Πανικόβλητοι κάτοικοι της Αλικαρνασσού εγκαταλείπουν την παραλιακή περιοχή υπό το φόβο τσουνάμι

Πανικόβλητοι κάτοικοι της Αλικαρνασσού εγκαταλείπουν την παραλιακή περιοχή υπό το φόβο τσουνάμι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.