Τα Ιωάννινα και το Ζαγόρι από ψηλά - Απίστευτη ομορφιά (VIDEO)


Από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας τραβηγμένα με ένα υπέροχο τρόπο από τον κινηματογραφιστή Σταύρο Λαδικό. Ήπειρος, Ιωάννινα, Ζαγόρι.
Η Ήπειρος είναι μια παραδοσιακή γεωγραφική και σύγχρονη διοικητική περιφέρεια στη βορειοδυτική Ελλάδα. Συνορεύει με τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προς τα ανατολικά, τη Δυτική Ελλάδα, στα νότια, τη θάλασσα του Ιονίου και τα νησιά του Ιονίου στα δυτικά και την Αλβανία στα βόρεια. Η περιοχή έχει έκταση περίπου 9.200 km2 (3.600 τετραγωνικά μίλια). Είναι μέρος της ευρύτερης ιστορικής περιοχής της Ηπείρου, η οποία επικαλύπτει τη σύγχρονη Αλβανία και την Ελλάδα, αλλά βρίσκεται ως επί το πλείστον εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το Φαράγγι Βίκου-Αώου και τα Εθνικά Πάρκα της Πίνδου βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων. Και οι δύο περιοχές έχουν επιβλητικά τοπία με εκθαμβωτική ομορφιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα της πανίδας και της χλωρίδας. Το κλίμα της Ηπείρου είναι κυρίως αλπικό. Η βλάστηση αποτελείται κυρίως από κωνοφόρα είδη. Η ζωή των ζώων είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αυτόν τον τομέα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ειδών, αρκούδες, λύκοι, αλεπούδες, ελάφια και λύγκες.

Places that appear in this video:

1) Lake Pamvotida, Ioannina
2) Its Kale, Ioannina
3) The Unnamed Island of Ioannina Lake
) Vikos - Aoos Gorge
5) Kipi, Zagori
6) Kokorou Stone Bridge
7) View from Lyggiades, Ioannina
8) Dilofo, Zagori
9) Vikos Gorge - Vradeto VillageΠΗΓΗ:Stavros Ladikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.