Ψυχρολουσία Πούτιν στο΄Ονειρο Οπιομανούς της Τουρκίας για τους S-400


Toυ Μarko Marjanovic, Russia Insider, 2-6-17

H R.T. με σπουδαία νέα: Η Ρωσία έτοιμη να εφοδιάσει με συστήματα S-400 την Τουρκία –Πούτιν.

Ιδού και το Ρώυτερ που πηδάει αμέσως επάνω, όπως και τα Τουρκικά ΜΜΕ.

Δίνει S-400 στον Ερντογάν; Μα τι έπαθε ο Πούτιν, τρελάθηκε, ή έγινε ριψοκίνδυνος;
Μπορεί, αλλά μάλλον όχι.

Αν διαβάσετε ολόκληρη την απάντηση του Πούτιν θα διαπιστώσετε πως στην πραγματικότητα ρίχνει κρύο νερό στην ιδέα ότι η τουρκική πρόταση ήταν ρεαλιστική.
Διαβάστε την πλήρη είδηση:


Η Ρωσία είναι έτοιμη να πουλήσει τα αεροπορικά αμυντικά της συστήματα
S-400 στην Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Πετρουπόλεως, αναφέροντας ότι το θέμα είχε συζητηθεί νωρίτερα με τον Τούρκο ομόλογό του.

«Συζητήσαμε την δυνατότητα πώλησης
S-400 [στην Τουρκία]. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό,» είπε ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτημα Τούρκου ρεπόρτερ.

Αναφερόμενος σε συνεργασία Μόσχας και Αγκύρας στη συναρμολόγηση των αμυντικών συστημάτων στη Τουρκία, είπε ότι αυτό εξαρτάται από την ετοιμότητα της τοπικής βιομηχανίας.« Επί του παρόντος δεν παράγουμε τέτοια συστήματα στο εξωτερικό», προσέθεσε.

Ο Πούτιν όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι για να αγοράσουν που ενδιαφέρονται οι Τούρκοι. Αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι η μεταφορά της τεχνολογίας, για να την κατασκευάσουν οι ίδιοι. (Τους πυραύλους σκέτους μπορούν να τους προμηθευτούν από ο ΝΑΤΟ ή από την Κίνα.)

Ώστε τελικά τι είπε ο Πούτιν; Είπε ότι: α) οι
S-400 παράγονται μέχρι τώρα μόνο στη Ρωσία και β) ότι η παραγωγή τους οπουδήποτε αλλού θα απαιτούσε πολύ σημαντικές επενδύσεις από την άλλη χώρα.

Βασικά είπε στους Τούρκους: ελάτε πάλι όταν έχετε να ρίξετε δισεκατομμύρια στη βιομηχανία όπλων και τότε μπορεί να τα ξαναπούμε.

Ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να εμφανίζεται πολύ συνεργάσιμος, αλλά σαφώς δεν νομίζει ότι το είδος συμφωνίας που έχει στο νου της η ΄Αγκυρα θα είναι πιθανό για το προσεχές μέλλον.

Mετάφραση Μ. Σ.

ΠΗΓΗ: gataros


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.