Σχηματίστηκε δικογραφία κατά των συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς


Με αφορμή τη ένταση που επικράτησε στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μελών συλλογικοτήτων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Όπως έγινε γνωστό, η αυτεπάγγελτη ποινική δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της «παρακώλυσης συναγωνισμού» και της «διέγερσης κατά νόμων», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στρέφεται εναντίον δύο ακτιβιστών, εκ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας εκπαιδευτικός.

Καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, αστυνομικοί -στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας- «πήγαν σε σπίτι μέλους του κινήματος εναντίον των πλειστηριασμών χωρίς όμως να το βρουν εκεί» δεν επιβεβαιώνονται από την Αστυνομία.

Σε διαδικτυακή ανάρτηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι «από εδώ και μπρος κανένας πλειστηριασμός δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς».

Ωστόσο, σε παλιότερες κινητοποιήσεις ακτιβιστών εναντίον των πλειστηριασμών βρέθηκαν στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας με εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά συμβολαιογράφων της πόλης για ματαιώσεις πλειστηριασμών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.