Αναλγησία: ΕΝΦΙΑ και στα πιο φτωχά νοικοκυριά


ΜΕ… ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ «ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ» ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ 

Όχι μόνο δεν καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο άδικος ΕΝΦΙΑ, αλλά πλέον ο «πέλεκυς» πέφτει βαρύς και για τις ευάλωτες κοινωνικά κατηγορίες.



Άνεργοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι και πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα αναμένεται να χάσουν και φέτος το δικαίωμα να απαλλαγούν από το 50% ή το 100% του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο λόγος είναι ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα εφαρμόσει και φέτος ένα …τέχνασμα, με το οποίο το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα καθενός από τους φορολογούμενους αυτούς «φουσκώνει» υπέρμετρα!

Με βάση το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα συμπεριλάβουν και φέτος στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου, το οποίο λαμβάνεται υπόψη για την απαλλαγή ή όχι από τον ΕΝΦΙΑ , ακόμη και εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης!

Μάλιστα, θα συνυπολογιστούν ακόμα και επιδόματα ανεργίας, ΕΚΑΣ όπως τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων!

Όλα αυτά τα ποσά θα προστίθενται στα εισοδήματα των φορολογουμένων και φυσικά θα αυξάνουν το συνολικό ποσό απολαβών βάσει του οποίου υπολογίζεται το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ.

Αυτή η απίστευτη «αλχημεία» θα έχει ως αποτέλεσμα να κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό του ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δοκιμάζονται από τα μνημόνια.


πηγή μέσω gataros


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.