Ο σπόρος της προδοσίας



Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Μέσα σε όλα όσα έχει περάσει αυτός ο τόπος έχει ξαναζήσει, σε παλιότερα χρόνια, και κάτι που καταδικάστηκε όσο τίποτε άλλο και στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στην ιστορία: τις προσπάθειες, πάντα ξενόφερτες και πάντα από Βορρά, να διαμορφωθεί μια συνείδηση διαχωρισμού ανάμεσα σε «νότιους» και σε «βόρειους» Ελληνες, δήθεν διαφορετικούς μεταξύ τους, δήθεν με τους μεν να καταπιέζονται και να μην εκφράζονται από τους δε.

Αυτού του είδους οι «ιδέες» ακούστηκαν σε πολύ σκοτεινά χρόνια και κάποιοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να πείσουν ότι διαθέτουν στοιχεία αλήθειας, για τους δικούς τους φυσικά σκοπούς – όμως, όλα αυτά, δεν είναι η στιγμή να αναλυθούν περισσότερο.

Η ουσία είναι ότι ξαφνικά, από το πουθενά, τέτοιες «ιδέες» κάνουν σήμερα και πάλι την εμφάνισή τους και μάλιστα σε μία εποχή όπου η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, αλλά και που, το κυριότερο, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρή απειλή από μία Τουρκία πλέον εκτός κάθε μέτρου, επιθετική και απρόβλεπτη όσο ποτέ.
Το γιατί το κάνουν είναι μια μεγάλη συζήτηση, όπως και το πώς το κάνουν, που βρίσκουν και το θράσος αλλά και τα μέσα για κάτι τέτοιο.

Όμως το κάνουν. Σπέρνουν έναν αδιανόητο δηλητηριώδη σπόρο στον ελληνικό λαό προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν το πόσο σήμερα υποφέρει.

Αυτή η προσπάθεια που ακροβατεί πια με τα όρια της εθνικής προδοσίας φοράει μια προβιά που ίσως δεν αφήνει τους πολλούς να δουν τι κρύβει πίσω της. Αυτό είναι το ένα στοιχείο. Το άλλο, είναι ότι επειδή είναι τόσο εξωπραγματική, δυστυχώς, μέχρι στιγμής, ουδείς την παίρνει στα σοβαρά. Κι αυτό είναι, τελικά, το πιο δυνατό της όπλο.

Όμως, ευτυχώς, εκείνοι που την επιχειρούν, έκαναν πλέον ένα πολύ μεγάλο λάθος: ξαφνικά, πήραν τα μυαλά τους αέρα και αποκαλύφθηκαν. Ξεπέρασαν τα όρια. Και μιλάνε πια ανοιχτά για το πόσο δήθεν «διαφορετική» είναι η Ελλάδα του νότου από εκείνη του βορρά, επιστρατεύοντας γελοιότητες ως δήθεν «επιχειρήματα».
Παίζουν με τη φωτιά. Τους βάζουν, τους δίνουν αγνώστου προελεύσεως οικονομικά μέσα και νομίζουν ότι με αυτά κάτι θα καταφέρουν.

Η φωτιά αυτή όμως στο τέλος θα κάψει τους ίδιους. Γιατί;
Επειδή δεν την ξέρουν την Ελλάδα και δεν την κατανοούν. Δεν έχουν συνείδηση τι πατριωτισμός υπάρχει σε αυτόν τον λαό και αυτόν τον τόπο. Δεν έχουν εικόνα τι αίμα έχει χυθεί και τι αγώνες έχουν γίνει για την εθνική ολοκλήρωση αυτής της χώρας.

Το μόνο έξυπνο που έχουν να κάνουν, είναι αμέσως πίσω…

Πηγή: Το Βήμα  μέσω 
gataros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.