Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Όλα τα ονόματα που θα παρευρεθούν φέτος – Ποιοι Έλληνες θα συμμετάσχουν

 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα που θα παρευρεθούν στην 65η διάσκεψη της περιβόητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Σαντιγί της Βιρτζίνια των ΗΠΑ από 1-4 Ιουνίου.


Από τους συνολικά 131 συμμετέχοντες 21 χωρών θα πάρουν μέρος πολιτικοί, βιομήχανοι, ακαδημαϊκοί και άτομα επιρροής στους τομείς των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των media. Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα των συναντήσεων της Μπίλντερμπεργκ, τα βασικά θέματα προς συζήτηση στην ετήσια διάσκεψη θα είναι «η διακυβέρνηση Τραμπ», «οι υπερατλαντικές σχέσεις και ο ρόλος του ΝΑΤΟ», «η κατεύθυνση της Ε.Ε.», «ο ρόλος της παγκοσμιοποίησης», «ο πόλεμος της ενημέρωσης», «η άνοδος του λαϊκισμού», «ο ρόλος Ρωσίας και Κίνας», «η Μέση Ανατολή», «η πυρηνική εξάπλωση» και «τα τρέχοντα γεγονότα».

Στις εργασίες της φετινής συνόδου, την παγκόσμια πολιτική και οικονομική ελίτ θα εκπροσωπήσουν μεταξύ άλλων η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο «σκοτεινός» διπλωμάτης, Χένρι Κίσινγκερ, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο πρόεδρος της Goldman Sachs, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Από πλευράς Ελλάδας, δύο θα είναι παρόντες: ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος έχει πολύ στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα και ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Για να δείτε όλα τα ονόματα των συμμετεχόντων μπείτε εδώ.

Τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ περιβάλλει ένα τεράστιο πέπλο μυστικότητας και συνωμοσιολογίας. Έχει διαδοθεί ευρέως η φήμη ότι το κλαμπ λειτουργεί ως παγκόσμια κυβέρνηση που αποφασίζει για τις τύχες του πλανήτη, επιχειρεί να καταλύσει τα έθνη-κράτη συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ με σκοπό μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στα πρότυπα της Ε.Ε και προωθεί τις καριέρες πολιτικών που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και γενικότερα της παγκοσμιοποίησης.

Το συμπέρασμα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε κάθε ετήσια σύνοδο, απαγορεύεται η είσοδος σε δημοσιογράφους πέραν των προσκεκλημένων και οι συμμετέχοντες παρευρίσκονται σε πολυτελή ξενοδοχεία απομακρυσμένων περιοχών που φυλάσσονται από αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις και οπλισμένους φρουρούς των μυστικών υπηρεσιών. Όπως είχε γράψει και ο Τζόναθαν Ντάφι στο BBC:

Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται στα πρακτικά, δεν σημειώνονται ονόματα... Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από την Λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου αποφασίζεται κατά κύριο λόγο από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ.


ΠΗΓΗ: nonpapernet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.