Η Μέρκελ και το Δ´ Ράιχ

 

Κρατήθηκε καιρό, είναι αλήθεια, για να αποκαλύψει τι θέλει να κάνει στην Ευρώπη η Ανγκελα Μέρκελ. Αφού... ξεφορτώθηκε τη Βρετανία από τα πόδια της και θεωρώντας (όπως και στο παρελθόν) τη Γαλλία του χεριού της, η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ένα Δ' Ράιχ που θα ελέγχει την Ευρώπη! Ό,τι δηλαδή δεν κατάφερε το Βερολίνο σε δύο παγκόσμιους πολέμους, ετοιμάζεται να το κάνει πράξη τώρα η Μέρκελ, επιβεβαιώνοντας όσους κατηγορούν τους Γερμανούς ότι τελικά δεν αλλάζουν.


Το σχέδιο βρισκόταν καιρό σε εξέλιξη, με την καταδίκη των χωρών του Νότου σε Μνημόνια και σε σκληρές δημοσιονομικές πολιτικές που έκαναν τους Γερμανούς πλουσιότερους και τους κατοίκους των χωρών που δεν ανήκουν στο γερμανικό μπλοκ φτωχότερους. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος απλώς ανακοίνωσε την επόμενη μέρα, που είναι για το Βερολίνο μία: να ορίσει υπουργό Οικονομικών σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα είναι και αυτός «μαριονέτα» του Βερολίνου, εάν δεν επιλεγεί ο... καταλληλότερος Β. Σόιμπλε, που φαίνεται ότι δεν χωράει πλέον στο κοστούμι ενός απλού υπουργού Οικονομικών και ονειρεύεται μεγαλεία!

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η καγκελάριος, «η ευρωπαϊκή συνοχή μεταξύ των μελών της ευρωζώνης είναι ελλειμματική» και αυτό που φαντάζεται για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης κατάστασης είναι «μια οικονομική κυβέρνηση», η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τη μελέτη των καλύτερων μεθόδων για την προώθηση της απασχόλησης στην ευρωζώνη. Η Μέρκελ έγινε στη συνέχεια ακόμη πιο συγκεκριμένη, λέγοντας πως επίσης μπορούμε «φυσικά να σκεφτούμε την ιδέα ενός κοινού υπουργού Οικονομικών, εάν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις».

Αυτό στην πράξη θα σημάνει το τέλος της Ευρώπης όπως τη γνωρίζαμε και την απόλυτη κυριαρχία της Γερμανίας, μια και αυτή θα έχει στα χέρια της το Ταμείο και τους προϋπολογισμούς των χωρών. Και από την ώρα που θα μεταφερθεί η οικονομική πολιτική των χωρών στο Βερολίνο, οι εθνικές κυβερνήσεις απλώς θα είναι σαν τους ανθύπατους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, που θα εκτελούν τις εντολές της κεντρικής εξουσίας, η καρδιά της οποίας θα χτυπά στο Βερολίνο.
Εκεί ακριβώς που ήταν και η έδρα του Γ' Ράιχ...

Πηγή "Δημοκρατία" μέσω gataros



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.