Σημαντική νίκη στον αγώνα ενάντια στην TTIP


​Το Γενικό Δικαστήριο ακύρωσε στις 10 Μαΐου 2017 την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την οποία απορρίφθηκε η καταχώριση της προτεινόμενης πρωτοβουλίας ευρωπαίων πολιτών "Stop TTIP".

"H Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί την οργάνωση ψηφίσματος πολιτών κατά της ΤΤΙΡ" αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο.

Αυτή η απόφαση μας δίνει ακόμα μια μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσουμε και να εμπλουτίσουμε τους αγώνες ενάντια στις εμπορικές ληστρικές συμφωνίες, να επεξεργαστούμε και να προωθήσουμε  με όλα τα μέσα μια εναλλακτική    ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.

 Διαβάστε την απόφαση εδώ: curia.europa.eu 


​Στο μεταξυ, 114 αντιπρόσωποι κινημάτων και Δικτύων των πολιτών stop ceta, ttip, tisa από τις 28 χώρες μέλη της ΕΕ συναντηθήκαμε σήμερα (Τετάρτη) στις Βρυξέλλες στο συνέδριο στρατηγικής των ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. 

Συζητάμε για την εναλλακτική ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, για την προστασία των ευρωπαικών ΠΟΠ προιόντων και της φέτας, για την αποτροπή των μεταλλαγμένων και των δικαστηρίων των πολυεθνικών και την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Το πανώ παρουσιάζει τις 46 υπο διαπραγμάτευση διεθνείς συμφωνίες της ΕΕ ως τον μυθικό δούρειο ίππο της Τροίας για την άλωση των τοπικών κοινωνιών.."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.