Για να μην κοροϊδευόμαστε...

Το Βερολίνο - υποκαθιστώντας όλη την Ε.Ε. - διαψεύδει: Καμιά ελάφρυνση χρέους δεν ετοιμάζεται - Μπορεί η Μέρκελ να είναι πρωθυπουργός, αλλά ο Σόιμπλε δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι αυτός είναι που κάνει κουμάντο στην Ε.Ε....


- Το δημοσίευμα της Handelsblatt έσπευσε να διαψεύσει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας το μήνυμα ότι αφεντικό της Ε.Ε. δεν είναι κανένας άλλος από το Υπ.Οικονομικών της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι η απόφαση για το εάν χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα ληφθεί το 2018.

«Καμία ελάφρυνση δεν ετοιμάζεται. Όσον αφορά σε πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μία ξεκάθαρη συμφωνία στο ανακοινωθέν του Eurogroup, τον Μάιο του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα εξεταστεί κατά πόσο είναι αναγκαία μέτρα για το χρέος» τονίζει σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «αυτό εξακολουθεί να ισχύει».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ στάθηκε εκ νέου στην ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας, εκτιμώντας ότι έτσι θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομική εφημερίδα
Handelsblatt ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι οι θεσμοί ετοιμάζουν κοινή πρόταση για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.