«ΟΧΙ» από το λαό του Ισημερινού στους φορολογικούς παραδείσους

 

Την περασμένη Κυριακή, διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου και Κοινοβουλίου ενώ παράλληλα ο λαός έπρεπε να αποφασίσει και σε ένα προσωπικό δημοψήφισμα του Προέδρου, Ραφαέλ Κορέα, για το αν οι αιρετοί και αξιωματούχοι του κράτους επιτρέπεται να έχουν περιουσιακά στοιχεία σε offshore εταιρείες.


Η πρόταση του απερχόμενου Προέδρου έγινε αποδεκτή με τους πολίτες που ψήφισαν «ΝΑΙ» να φτάνουν το 55%. Έτσι, όλοι οι πολιτικοί και όσοι κατέχουν κρατικό αξίωμα θα πρέπει να αποσύρουν τις περιουσίες τους από τους φορολογικούς παραδείσους σε διάστημα ενός έτους. Διαφορετικά, θα πρέπει να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Αντιθέτως, οι Προεδρικές εκλογές θα οδηγηθούν και σε δεύτερο γύρο καθώς ο Λένιν Μορένο, υποψήφιος του κόμματος του Κορέα “Alianza Pais”, δεν κατάφερε για μια ποσοστιαία μονάδα να εκλεγεί νέος Πρόεδρος του Ισημερινού, αφού συγκέντρωσε το 39% των ψηφοφόρων.

Ο Ισημερινός, χάρη στο οικονομικό θαύμα που πέτυχε τα τελευταία χρόνια, είναι μια από τις λίγες χώρες του πλανήτη που αποδεικνύει ότι πάνω απ’ όλα υπερέχει το συμφέρον του λαού και υπάρχει αληθινή δημοκρατία.

Πηγή:
 thepressproject.gr μέσω nonpapernet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.