Το Χαλέπι παίζει ,,,μπάλα!!!


Η Συρία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και μια πονεμένη πόλη, το Χαλέπι δεν θέλει να λυγίσει φιλοξενώντας μετά από καιρό έναν ποδοσφαιρικό αγώνα


To ποδόσφαιρο απέναντι στον πόλεμο! Το Χαλέπι έστρεψε πάνω του όλα τα φώτα, αυτή τη φορά, όχι για κάποιο βομβαρδισμό, αλλά για ένα ποδοσφαιρικό ματς! Ήταν το πρώτο στην πόλη στα πέντε αυτά καταστροφικά χρόνια. Αλ Ιτιχάντ vs Χουρίγια και το αποτέλεσμα δεν είχε καμία σημασία. 

Ολα είχαν διαλυθεί στο Χαλέπι, αφού είχε κοπεί στα δυο. Από τη μια ο στρατός του Ασαντ και από την άλλη οι επαναστατικές δυνάμεις. Ωστόσο, η πόλη βρέθηκε στα χέρια της Κυβέρνησης έπειτα από την αντεπίθεση του τελευταίου μήνα κι από τις πρώτες ενέργειες της πλευράς του Ασαντ ήταν η διεξαγωγή ενός αγώνα. Το γρασίδι ήταν καφέ, καμένο από το κρύο κι από το γεγονός πως δεν το φρόντισαν την τελευταία πενταετία.
 


Οι εξέδρες σχεδόν κατεστραμμένες από τους βομβαρδισμούς, αλλά η ατμόσφαιρα... καυτή. Σα να μην είχε συμβεί τίποτα... Πανό, σημαίες των ομάδων τους, συνθήματα «Δεν μπορώ να σας πω πως αισθάνομαι που επέστρεψα στο γήπεδο μετά από πέντε χρόνια. Η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά...» τόνισε ο παίκτης της Ιτιχάντ, Ομάρ Χαμίντι. 

«Είναι δικαίωμά μας να παίξουμε στο Χαλέπι. Παίζουμε καλύτερα στο Χαλέπι. Όταν αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας με τους οπαδούς μας η απόδοσή μας βελτιώνεται. Θέλουμε να κρατήσουμε το όνομα του Χαλεπίου ψηλά» τόνισε ο Αλ Αχμάντ που είδε τον πόλεμο να διαλύει τη χώρα του και να στέλνει την ομάδα του, Χουρίγια στη Λατάκια.  Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το BBC!

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.