Στα μπιρσίμια

Αστραψε και κόρωσε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. «Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε όλα αυτά» κατακεραύνωσε την αντιπολίτευση


Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης

θαυμάζω την επιτηδειότητα της πρωτοδεύτερης φοράς Αριστεράς, τη δεξιοτεχνία και την καπατσοσύνη με τις οποίες τουμπάρει τους εκπροσώπους των οικονομικών δολοφόνων της χώρας στις μεταξύ τους διαβουλεύσεις. Εξαναγκάστηκε, λόγω απειρίας, σ' έναν ανεπαίσθητο τακτικό ελιγμό τον Ιούλιο, διδάχτηκε απ' το λάθος της και έκτοτε αριστεύει, σαν μελετηρός μαθητής Ολοήμερου Δημοτικού, παρότι ο Νίκος Οφείλεις, εξοφλώντας τα οφειλόμενα προς τη Μιχαλού, βάλθηκε να καταργήσει τα προαναφερθέντα σχολεία.

Υποχθόνια και υπερεπαρκής, εξελίχθηκε βαθμηδόν σε δαιμόνιο διαπραγματευτή που πιάνει διαρκώς κορόιδα τους κουτόφραγκους, τους στριμώχνει στο καναβάτσο, τους ταράζει στα κροσέ και τα άπερκατ, τους αφήνει ζαλισμένους στα σκοινιά και με πανουργία τους παίρνει τα σώβρακα, καθότι οι επιδέξιοι κώλοι κρύβονται σε βρακιά μεταξωτά κι ο ΘΑλέξης παρέα με τον Καημένο συνηθίζουν εσχάτως τον λαό στα μπιρσίμια και τα μπερκέτια. Τον κακομαθαίνουν και πολύ φοβάμαι πως θα βγει στους δρόμους να αξιώσει περισσότερη χλιδή.
Μου προκαλεί ζωηρότατη θετική εντύπωση, επιπροσθέτως, η κοινωνική ευαισθησία της συγκυβέρνησης και η συνέπεια με την οποία κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η προστασία που παρέχει στους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και προπαντός στους νέους δεν έχει προηγούμενο. Ξεπερνά κατά πολύ τη φροντίδα που τους πρόσφεραν ο Γιωργάκης, ο Μπένι και ο Αντουάν. Εκείνοι που τους οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού.

Αστραψε και κόρωσε στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. «Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι εμείς τα δημιουργήσαμε όλα αυτά» κατακεραύνωσε την αντιπολίτευση. Προφανώς όχι. Α παπά πα. Ο ίδιος υποσχέθηκε στο ταλαίπωρο πόπολο πως θα το σώσει από το βάραθρο. Βιαστικός και αδαήμων το έσπρωξε στην άβυσσο. Εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν και στους ασφαλέστερους χώρους δουλειάς, τι να του προσάψει κανείς; Συντετριμμένα τα ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού, πολυτραυματισμένα και με απολύτως διαλυμένο το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είχαν σε τίποτε να ελπίζουν.

Τότε ο ΘΑλέξης, σαν από μηχανής θεός, τους έδωσε τη χαριστική βολή, κάτι που για έναν ετοιμοθάνατο ισοδυναμεί με τη μοναδική σωτηρία. Φορολόγησε πά' να πει ακόμα και τις σόλες των παπουτσιών, να μην μπορείς να τρέξεις να γλιτώσεις. Στο ασφαλιστικό τοποθέτησε την ταφόπετρα. Πήγαμε που πήγαμε άψαλτοι και άκλαυτοι, μην πάμε άχωστοι και ξεθαμμένοι. Ολα τούτα συνιστούν προϊόν γενναίας και ευφυούς διαπραγμάτευσης. Τον Δεκέμβριο ο Τσάκα-λόττος μιλούσε για μέτρα 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία αυξήθηκαν τον Ιανουάριο σε 3,6 δισ. μόνο.

Ανελέητο σφυροκόπημα στη ράχη των δανειστών επί ολόκληρο τρίμηνο εκτίναξε το σχετικό ποσόν στα 5,4 δισ. Σπουδαία τα πράσα, θα πείτε. Οι φωστήρες του Μαξίμου έβγαλαν τότε άσο απ' το μανίκι: τη διαρροή στα WikiLeaks με αποτέλεσμα ένα πακετάκι 3 δισ. κάβα, το οποίο θα απογειωθεί δίχως άλλο με την αύξηση της φορολογίας στα ποτά. Τα καϊνάρια της Κουμουνδούρου με ξαφνιάζουν με τα ταχυδακτυλουργικά τους τερτίπια. Πάρτε παράδειγμα τις «κόκκινες γραμμές», που μπορεί να ξεθωριάζουν σε πέντε χιλιάδες αποχρώσεις, αλλά την κρίσιμη ώρα αποκτούν ξανά τον βαθύ ερυθρό τους τόνο, υπό μορφήν αιμοσταγών μέτρων με θύματα τα συνήθη υποζύγια.

ΠΗΓΗ: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.