Η χώρα που θέλει να πετύχει διατροφική ανεξαρτησία έως το 2020 στηρίζοντας τους μικρούς παραγωγούς


Πώς μπορεί μια χώρα να αντιμετωπίσει δραστικά την κλιματική αλλαγή και να προωθήσει την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών διασφαλίζοντας ταυτόχρονα  την επισιτιστική ασφάλεια των κατοίκων; 

Συντάκτης | enallaktikos.gr

Την απάντηση φαίνεται πως βρήκε η κυβέρνηση της Βολιβίας, η οποία προχωράει σε επένδυση 40 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωργίας, Marisol Solano, δήλωσε ότι πάνω από 20 έργα για την επισιτιστική ασφάλεια είναι ήδη σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα, με την οικονομική υποστήριξη μέχρι στιγμής να έχει δοθεί στην κτηνοτροφία και τις ιχθυοκαλλιέργειες, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην αύξηση της παραγωγής των καλλιεργειών για προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως πατάτες, ντομάτες, σιτάρι, λαχανικά, καφέ, κακάο κ.ά.
Με την ενίσχυση των τοπικών οικονομιών, η Βολιβία στοχεύει στην επίτευξη πλήρους διατροφικής αυτάρκειας έως το 2020. Η παραγωγή τροφίμων σημείωσε αύξηση 25% το 2014, ενώ στόχος είναι να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης και για το επόμενο έτος, ώστε να επιτευχθεί ο φιλόδοξος στόχος της διατροφικής ανεξαρτησίας.

Η μείωση ή και η διακοπή των εισαγωγών όχι μόνο θα συμβάλει στη βελτίωση του βιωτικού επιπέδου των αγροτών και την ανάπτυξη των εγχώριων επιχειρήσεων, αλλά θα περιορίσει επίσης τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ενώ θα αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα όπως η ανεργία, η πείνα και η φτώχεια.

Η επίτευξη διατροφικής ανεξαρτησίας για τη Βολιβία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια είναι αβέβαιη. Μένει να αποδειχθεί αν το πείραμα θα είναι επιτυχημένο...

με πληροφορίες από undergroundreporter.org

ΠΗΓΗ: enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.