Στον απόλυτο εξευτελισμό σύρεται η κυβέρνηση Τσίπρα

 

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ 5,4 ΣΤΑ 9 ΔΙΣ  
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ  

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ   

Ακόμη και οι βαρύτερες λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν το εφιαλτικό μέλλον που προοιωνίζονται για την Ελλάδα και τον λαό της οι χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup. Προκειμένου να κρατήσουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να αυξήσουν θεαματικά τον λογαριασμό του τρίτου μνημονίου, από τα 5,4 στα 9 δισ ευρώ εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%το 2018. Κάτι που θεωρείται απολύτως βέβαιο από κάθε σοβαρό άνθρωπο που δεν θέλει να εξαπατά τον εαυτό του, δεδομένης της βαρύτατης, υφεσιακής καταστολής της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία είχε ήδη πάρα πολλούς λόγους να ντρέπεται (ξεπούλημα των τραπεζών αντί πινακίου φακής, ασφαλιστικό, φορολογικό, παράδοση των κόκκινων δανείων στους γύπες των funds, υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων) αποδέχτηκε, ουσιαστικά, τα νέα μέτρα (κατ' ευφημισμόν, contingency measures) εξαντλώντας τις προσπάθειές της στην εξασφάλιση φύλου συκής. Επιδιώκει να μην νομοθετήσει ακριβή κατάλογο μέτρων, αλλά “μηχανισμό εξισορρόπησης αποκλίσεων”, έχοντας ωστόσο αποδεχθεί ρητά ότι τα μέτρα θα έχουν αυτόματο χαρακτήρα, όπως αξίωσαν απερίφραστα οι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ. Με τη δημιουργία αυτού του μηχανισμού, μιας “αυτόματης Προκρούστειας Κλίνης, η όποια ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα λόγο πότε και ποια αντιλαϊκά μέτρα (περικοπές δαπανών, νέοι φόροι, απολύσεις και δεν συμμαζεύεται) θα επιβάλλονται. Θα το αποφασίζουν με συνοπτικές διαδικασίες οι δανειστές, κάθε φορά που τα στοιχεία της τρόικας θα εμφανίζουν “αποκλίσεις” από τους συμφωνημένους στόχους.

Φύλλο συκής αποτελεί η απόφαση του Eurogroup και για τους ίδιους τους ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ



1 σχόλιο:

  1. "Μόνο με την επάνοδο στο εθνικό νόμισμα αντιμετωπίζεται το τεράστιο χρέος" ;;


    OXI ! AYTH H "ΠOΛITIKH OIKONOMIKH ANTIΛHΨH" EINAI TEPAΣTIO ΛAΘOΣ (EΣKEMENO ;;-!!) !


    ΔIOTI:

    ΠPΩTON: ΔEN YΠAPXEI XPEOΣ ! OΛO EINAI EIKONIKO !

    ΔEYTEPON: IΣXYEI TO ΠPΩTON !!!



    [TI ΣXEΣH EXEI "AYTO" ME TO KEIMENO ΣAΣ ;; TA ΨEMATA ΓIA TO XPEOΣ KAI TA ΣKATOMNHMONIA TOYΣ ! AYTA ΣKOTΩNOYN AYTA ΔOΛOΦONOYN ΛAO/ΣTPATO !!!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.