Προσλαμβάνονται 1.600 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην…..Χαβάη


  

“Νίκο Φίλη είσαι Υπουργείο; Γιατί σε παίρνω και μιλάει… αν τελικά θα πάμε στη Χαβάη”

Γράφει ο Παναγιώτης Κάτσικας 

Προσλήψεις εκπαιδευτικών γίνονται αλλά όχι στην Ελλάδα. Αν θέλετε μετά από χρόνια   περιπλάνησης στα δυσπρόσιτα και ταξίδια σε όλη την Ελλάδα υπάρχει και η Χαβάη που αναζητά εκπαιδευτικούς.
Ύστερα και από το σχέδιο διάταξης για τις προσλήψεις αναπληρωτών και μετά το “ΟΧΙ” των θεσμών στο Νίκο Φίλη για τους 22.000 διορισμούς εκπαιδευτικών διαβάσαμε την κατάλληλη την αγγελία από την εργασιακή πλατφόρμα proson.gr:

Ζητούνται εκπαιδευτικοί στην Χαβάη.”

Συγκεκριμένα, στην Χαβάη, πάνω από 1600 εκπαιδευτικοί θα αποσυρθούν στο τέλος του σχολικού έτους 2016.
Για να καλυφθεί αυτό το κενό, ανοίγονται στη χώρα θέσεις εργασίας για εκπαιδευτικούς.
Η χώρα καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση του εκπαιδευτικού να στείλουν το βιογραφικό τους και να κάνουν την αίτηση τους.

Κινητοποιήσεις αναπληρωτών για μαζικούς διορισμούς

 Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν απόσυρση του σχεδίου διάταξης για τις προσλήψεις αναπληρωτών αλλά και μαζικούς διορισμούς! Η σελίδα στο Facebook για την κινητοποίηση μπορείτε να την βρείτε εδώ

Νίκο Φίλη είσαι Υπουργείο; Γιατί σε παίρνω και μιλάει… αν τελικά θα πάμε στη Χαβάη

“Όχι” είπαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν, στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη αναφορικά με το αίτημα του για μόνιμες προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.
«Αναφορικά με την ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στις θέσεις του. Από την πλευρά τους οι θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επί του θέματος.
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «μετά και τη σημερινή διαβούλευση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη με τους θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο, διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ που θα αποτιμούν τη σημερινή κατάσταση του σχολείου στα χρόνια της κρίσης και δεν θα αποτελούν γραμμική συνέχεια της έκθεσης του 2011. Οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ θα συνταχθούν σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017. Η διαβούλευση για τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.