Βομβιστικές επιθέσεις σε γραφεία ΣΥΡΙΖΑ και κατάληψη Κούβελου

 

Στόχος έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γλυφάδα, Νέα Ιωνία και Κυψέλη, καθώς και η βίλα Κούβελου, στο Μαρούσι.

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά με εύφλεκτο υλικό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονται στην οδό Γεννηματά 71 στη Γλυφάδα, στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Λίγα λεπτά αργότερα χτύπησαν με τον ίδιο τρόπο, στην οδό Αγίας Φωτεινής 4 στη Νέα Ιωνία και στις 01:46 στην οδό Αγίας Ζώνης 21 στην Κυψέλη, πάλι με εύφλεκτο υγρό. Και στις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα γραφεία. …


Στις 05:40 το πρωί προκλήθηκαν υλικές ζημιές από την έκρηξη στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας Κούβελα (συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι) με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθέτησαν άγνωστοι.

Επίσης, σήμερα το πρωί άγνωστος τηλεφώνησε για βόμβα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Το κτήριο εκκενώθηκε από την αστυνομία, που όμως δεν εντόπισαν εκρηκτικός μηχανισμός.

Άρα έχουμε έκρηξη τα ξημερώματα στην κατάληψη Κούβελου, παρόμοιες επιθέσεις σε τρία γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τέλος το τηλεφώνημα για βόμβα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο και προληπτικά εκκενώθηκε.

Να υποθέσουμε ότι είναι τυχαίο που σήμερα 9 Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία του φοβερού πογκρόμ εναντίον των Εβραίων πολιτών του 1938; Η φοβερή Νύχτα των Κρυστάλλων όπως ονομάστηκε επειδή οι Ναζί ξέσπασαν πάνω στις ιδιοκτησίες των Εβραίων, σπάζοντας τις βιτρίνες πολλών καταστημάτων τους. Ήταν ο προάγγελος του πολέμου και του Ολοκαυτώματος.

Φαινομενικά, οι επιθέσεις αυτές ήταν αυθόρμητες, αλλά στην πραγματικότητα «ενορχηστρώθηκαν» από τη ναζιστική κυβέρνηση. Κατά τη νύχτα των κρυστάλλων, καταστράφηκαν 1.574 συναγωγές, πάνω από 7.000 εβραϊκά καταστήματα και 29 πολυκαταστήματα, ενώ 30.000 Εβραίοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Συντάκτης: efsyn.gr

ΠΗΓΗ: efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.