Ο GEANAKOPLOS ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: Άνθρωπος της Θεωρίας των Παιγνίων (Βαρουφάκης) και φίλος του Ηρακλή Πολεμαρχάκη (Παπανδρέου).

 Σχόλιο : Κάτσε τώρα 'συ έρημε Έλληνα να περιμένεις  χάπατος να δεις χαΐρι στην ζωή σου από το κάθε τσουτσέκι άπατρη Αμερικανοτσολιά γενοκτονοσπουδασμένο. Αν δεν το πάρουμε πάνω μας λίγα είναι τα ψωμιά μας.


Στον οικονομολόγο του Yale, John Geanakoplos, φαίνεται πως έχει καταλήξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσον αφορά στον επικεφαλής της ομάδας που θα αναλάβει τη συμβουλευτική επιτροπή για την εξειδίκευση της στρατηγικής και των προτάσεων για το χρέος.


Όπως προκύπτει από το βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στη wikipedia, ο Geanakoplos έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τη «Θεωρία των Παιγνίων», που έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Πιο αναλυτικά, ο Geanakoplos έχει συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω θεωρίας, αφού το 1980 μαζί με τον Jeremy Bulow ανέπτυξαν την ορολογία «Strategic Complements», που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην εν λόγω θεωρία. Λίγο παρακάτω αναφέρεται και η συνεργασία του και η συγγραφή ενός βιβλίου με τον Ηρακλή Πολεμαρχάκη, πρώην σύμβουλο επί των Οικονομικών του Γιώργου Παπανδρέου.

Η σχέση του Geanakoplos με επενδυτικό fund.

Άξια αναφοράς, πάντως, είναι και η σχέση του Geanakoplos με αμερικανικό επενδυτικό fund, το Ellington Capital Management, όπου εργάζεται ως Management Director.
Γι” αυτό και έχουν αρχίσει ήδη να ακούγονται φωνές περί ασυμβίβαστου, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι δεν γίνεται στέλεχος αμερικανικού hedge fund να γνωρίζει αναλυτικά στοιχεία όχι μόνο για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς ιδιώτες αλλά και για τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ιδιωτικό χρέος.


http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.