Φιάσκο το αίτημα για επανάληψη δημοψηφίσματος; Έχουν ψηφίσει ακόμη και... κάτοικοι Βατικανού


  
...Και υπάρχει και άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι υπογραφές από ένα κράτος ξεπερνούν τον πληθυσμό του. Για παράδειγμα, γράφει ο Guardian, ενώ το κράτος του Βατικανού έχει μόνο 800 κατοίκους, οι υπογραφές που φαίνεται να προέρχονται από εκεί ξεπερνούν τις 39.000. ...
Πιθανή μεγάλη απάτη ίσως είναι το αίτημα για διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του Κοινοβουλίου, που ερευνά την υπόθεση. Εχουν ήδη ακυρωθεί 77.000 από τα περίπου τρία εκατομμύρια και έπεται και συνέχεια.

Το αίτημα για να είναι έγκυρο θα πρέπει να φέρει υπογραφές Βρετανών πολιτών ή κατοίκων Βρετανίας. 

Τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι φέρει υπογραφές από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Ισλανδίας, των Νήσων Κάιμαν και της Τυνησίας. Και υπάρχει και άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι υπογραφές από ένα κράτος ξεπερνούν τον πληθυσμό του. 

Για παράδειγμα, γράφει ο Guardian, ενώ το κράτος του Βατικανού έχει μόνο 800 κατοίκους, οι υπογραφές που φαίνεται να προέρχονται από εκεί ξεπερνούν τις 39.000. 

Το μόνο «τεστ ταυτότητας» που έχει η ιστοσελίδα με το αίτημα είναι ένα απλό κουτάκι που ζητάει στους επισκέπτες να επιβεβαιώσουν είτε ότι είναι Βρετανοί πολίτες είναι είναι κάτοικοι Μ. Βρετανία. Παρότι απαιτείται να βάλει κανείς τον ταχυδρομικό κώδικα δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσει ούτε τη διεύθυνση ούτε κάποια περαιτέρω στοιχεία που αποδεικνύουν την ταυτότητά του.

Διάφοροι χρήστες από άλλες χώρες γράφουν στο Twitter ότι έχουν υπογράψει το αίτημα χαρακτηρίζοντάς το την απόλυτη φάρσα, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάτοικοι Βρετανίας που πάλι μέσω Twitter ενθαρρύνουν χρήστες από άλλες χώρες να χρησιμοποιήσουν τους δικούς τους ταχυδρομικούς κώδικες για να προσθέσουν το όνομά τους στη λίστα.


Το αίτημα το είχε ξεκινήσει ο ακτιβιστής του... Brexit, Γουίλιαμ Όλιβερ Χήλι, τον Μάιο, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το Bremain θα κερδίσει. Σήμερα ο Χήλι έκανε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook κρατώντας αποστάσεις, βεβαίως, από το εγχείρημα.

«Λόγω του αποτελέσματος το αίτημά μου το "έκλεψε" η εκστρατεία για το Bremain. Παραδέχομαι ότι η ενέργειά μου ήταν πρόωρη, ωστόσο, οι προθέσεις μου ήταν σαφείς. Δεν υπήρχε εγγύηση για νίκη του Brexit εκείνη την εποχή» έγραψε χαρακτηριστικά.

« Υπέγραψα για δεύτερη φορά το αίτημα. Είμαι στην Αυστραλία και δεν είμαι Βρετανός πολίτης», γράφει ο  χρήστης Μαρκ Μενελ στο Twitter.


Η έρευνα συνεχίζεται... 

Συντάκτης: efsyn.gr

ΠΗΓΗ: efsyn


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.