Η κυβέρνηση αυξάνει τον ΦΠΑ σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια εν μέσω ακρίβειας και ανόδου των κρουσμάτων!



 Την ώρα που το κύμα ακρίβειας σε Ενέργεια και είδη ευρείας κατανάλωσης «καλπάζει», τσακίζοντας τα λαϊκά νοικοκυριά, η κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει τον συντελεστή ΦΠΑ για μάσκες και αντισηπτικά από το 6% στο 24%! Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιούλη.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ο ΦΠΑ επιστρέφει στο 24% για μάσκες προστασίας, γάντια ιατρικής, αντισηπτικά διαλύματα, αντισηπτικά μαντηλάκια και άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα, σαπούνια και άλλα προϊόντα για την ατομική υγιεινή.

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% αφορά επίσης την αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη, η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών και η καθαρή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη γεωργικής προέλευσης με αλκοολικό τίτλο 95%, η οποία διατίθεται εμφιαλωμένη στη λιανική πώληση.

Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές, που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες του λαού, έρχονται σε περίοδο που τα κρούσματα του κορονοϊού σημειώνουν αύξηση καθημερινά, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» και παράλληλα προωθεί μέσω του «νέου ΕΣΥ» κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων, απολύσεις συμβασιούχων από νοσοκομεία, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της Υγείας. 

από 902.gr, μέσω imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.