Από τα χειροκροτήματα στη στοχοποίηση



Γράφει η Ευαγγελία Μανιτσούδη

Θυμόμαστε όλες και όλοι κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας-τότε που η ατομική ευθύνη ήταν το κυρίαρχο σλόγκαν της κυβέρνησης-,πόσες αναφορές έγιναν για τους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες ποδιές.

Θυμόμαστε επίσης τις παροτρύνσεις να βγούμε στα μπαλόνια και να τους χειροκροτήσουμε για το έργο που επιτελούν.Ακόμα και η σύζυγος του πρωθυπουργού έκανε δημόσια καλέσματα σαν να επρόκειτο για κάποιο lifestyleevent.Για αυτή την κυβέρνηση άλλωστε πάντα η επικοινωνία και το φαίνεστε ήταν και είναι κυρίαρχα.Τότε όλα πήγαινανσχετικά καλά,ολόγος όμως δεν ήταν οι άψογοι χειρισμοί της κυβέρνησης,αλλά η υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών .Παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός σαν μεσσίας το χρησιμοποίησε για να παίξει μία ακόμη παράσταση-μέσω συνεχών διαγγελμάτων- του σωτήρα και ως γαλαντόμος μοίραζε ανέξοδα επαίνους στους τότε ήρωες.

Ο Καιρός πέρασε και η δεύτερη καραντίνα αποτυπώνει μια επικίνδυνή και σκληρή πραγματικότητα με πολλά κρούσματα-τα οποία δεν μπορούν ακόμη να ελεγχθούν μετά από 2 μήνες -πολλούς θανάτους και δια σωληνωμένους.Αυτή η κατάσταση είναι απολύτως ευθύνη των κυβερνητικών χειρισμών και πολιτικών επιλογών.Η κυβέρνηση επέλεξε αντί να θωρακίσει το Δημόσιο σύστημα υγείας,να κάνει τις απαραίτητες προσλήψεις και να φτιάξει ΜΕΘ,να χαρίσει-μέσω της διαφήμισης-χρήματα στα ΜΜΕ για να εξασφαλίσει την πλήρη κάλυψη, τα ευχολόγια και την παρουσίαση μιας επίπλαστης πραγματικότητας που απέχει πολύ από την πραγματική.

Η Προσφιλής τακτική της κυβέρνησης ήταν και είναι η στοχοποιήση και ενοχοποιήση, συγκεκριμένων κατηγοριών πολιτών, όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Οι ανεύθυνοι νέοι βρίσκονται πρώτοι στον κατάλογο των στόχων με τους πολίτες που βγαίνουν μια βόλτα να ακολουθούν και να είναι πάντα έτοιμο άλλοθι των εγκληματικών λαθών, ανεπαρκειών και του πίσω-μπρος.

Όμως πλέον έχοντας χάσει κάθε έλεγχο και μη μπορώντας να ελέγξουν και να δώσουν μια εξήγηση για τις ανθρώπινες απώλειες,ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης,προέβη στην ανεκδιήγητη δήλωση ότι για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, που είναι κοντά στο 80% των συνολικών θανάτων από Covid, ευθύνονται αποκλειστικά οι γιατροί.

Πως αλλάζουν οι καιροί;Στα δύσκολα δεν διστάζουν να ενοχοποιήσουν ακόμα και τους γιατρούς που υπερβάλουν εαυτό στα εγκαταλειμμένα νοσοκομεία και τις ελάχιστες ΜΕΘ για να σώσουν τον συνάνθρωπο τους με κίνδυνο και της δικής τους ζωής,τους ίδιους γιατρούς που προέτρεπαν να χειροκροτήσουμε.

Δεν είναι κάτι που εκπλήσσει πλέον, αλλά δηλώνει την κατρακύλα και το ανύπαρκτο ήθος μιας κυβέρνησης που συκοφαντεί, χρησιμοποιεί, αγνοεί, υποτιμά. Δυστυχώς είναι λυπηρό γιατί δείχνει ότι προκειμένου να ρίξουν αλλού τα φταιξίματα τους δεν διστάζουν σε τίποτα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ότι θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.